Skip to main content

Γκιουλέκας: Το Μακεδονία είναι το όχημα του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών

Η ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να συζητάμε για το θέμα του ονόματος όταν δεν έχουν λυθεί πρώτα άλλα σοβαρότερα ζητήματα, είπε ο βουλευτή

«Θέλουμε ειρήνη σε όλη την περιοχή μας, θέλουμε σταθερότητα, θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα κράτη να μπουν και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι, όμως, επί ζημία των εθνικών μας συμφερόντων! Η Ελλάδα δεν είναι η επισπεύδουσα πλευρά! Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα προσέτρεξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και άνοιξε όλα τα χαρτιά της. Και τώρα περιμένουμε από τους Σκοπιανούς τι τελικά θα δεχθούν… Ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το ανάποδο!».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Είναι αδιανόητο να ακούμε από τους κυβερνώντες για αναγνώριση "μακεδονικής" γλώσσας και "μακεδονικής" εθνότητας επειδή στο παρελθόν  τα θέματα αυτά είχαν δήθεν λυθεί ή είχαν δήθεν αναγνωρισθεί…», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας και υποστήριξε: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση απλώς ψάχνει άλλοθι επειδή έχει πρόβλημα στο εσωτερικό της με τον κ.Καμμένο!»

«Το έχω πει επανειλημμένως... Όχι στο όνομα Μακεδονία μέσα στην ονομασία των Σκοπίων γιατί αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου! Το όνομα Μακεδονία είναι το όχημα του αλυτρωτισμού των σκοπιανών! Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να συζητάμε για το θέμα του ονόματος όταν δεν έχουν λυθεί πρώτα άλλα σοβαρότερα ζητήματα. Πώς μπορούμε να καθίσουμε να συζητήσουμε για το όνομα όταν οι σκοπιανοί έχουν ακόμη τους χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας", όταν δεν έχουν αποκηρύξει την προπαγάνδα τους;», διερωτήθηκε, καταλήγοντας, ο βουλευτής.