Skip to main content

Goethe Partners: Ένα μυστικό συμβόλαιο με μεγάλη σημασία

Ποια είναι η γερμανική εταιρεία παροχής συμβουλών, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα και φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Σημειώστε το όνομα Goethe Partners. Πρόκειται για γερμανική εταιρεία παροχής συμβουλών, η οποία έχει έρθει "μυστικά" στην Αθήνα και φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινισθεί ποιοι ακριβώς θα είναι οι τομείς δραστηριοποίησης τους, ωστόσο, αυτό που ουσιαστικά γίνεται αντιληπτό είναι ότι οι Γερμανοί θα αντικαταστήσουν τους Γάλλους της Lazard, οι οποίοι συμβούλευαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Οι πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς να αναλαμβάνουν δράση άμεσα, καθώς τα θέματα που εκκρεμούν είναι πολλά και πιεστικά, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας.

Στο σημείο αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι έχουμε υπόψη μας και ένα ακόμα συμβόλαιο, το οποίο προωθείται προς υπογραφή, και πάλι σε επίπεδο παροχής συμβουλών, αλλά μέχρι να διασταυρώσουμε την πληροφορία, δεν θα αναφέρουμε το όνομα του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αφορά σε ιδιώτη, με μακρά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων. Θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν πρόκειται για Έλληνα, αλλά για ξένο υπήκοο, ο οποίος, ωστόσο, έχει την εμπειρία από ανάλογες δύσκολες περιπτώσεις, σε άλλα σημεία του πλανήτη. Όλα δείχνουν ότι επιχειρείται πλέον μια πιο επαγγελματική στροφή στην αντιμετώπιση της κρίσης.