Skip to main content

Γεωργιάδης: Κάνουμε διαγωνισμούς για αναισθησιολόγους ειδικά για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (video)

Ο υπουργός υποστήριξε ότι γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων, ωστόσο κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ και ειδικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός υποστήριξε ότι γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων, ωστόσο  κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση των μισθών, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε το κράτος να αντέξει δημοσιονομικά το οικονομικό βάρος.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν;»

Ακολούθως υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».