Skip to main content

Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης μαθητών – γονέων στην Καλαμαριά

Ο θεσμός λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς και δίνει ένα «χέρι» συμβουλευτικής υποστήριξης σε παιδιά και γονείς

Συνεχίζει και φέτος την λειτουργία του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων η Αντιδημαρχία Παιδείας στο δήμο Καλαμαριάς, παίρνοντας υπόψη, τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι.  

Ο θεσμός αυτός που λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, δίνει ένα «χέρι» συμβουλευτικής υποστήριξης σε παιδιά και γονείς και ανταποκρίνεται στις τυχόν υπάρχουσες ανάγκες στήριξης των παιδιών και των γονέων στο σχολείο, στην οικογένεια, στις κοινωνικές σχέσεις, στον ελεύθερο χρόνο αλλά και στους προβληματισμούς που αφορούν στις εξελικτικές επιλογές ή στους περιορισμούς των παιδιών και των γονέων.

Στόχος της λειτουργίας του συγκεκριμένου γραφείου είναι να συμβάλλει στην ποιοτική στήριξη της ζωής των δημοτών.

Το γραφείο στεγάζεται στον ισόγειο του Κτηρίου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, (Καραμαούνα 1 -Πλατεία Σκρα) με υπεύθυνες ψυχολόγους την Έλλη Παπαχριστούδη (κοινωνική ανθρωπολόγο – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια), την Άννα Κρίτση (ψυχολόγο – ειδικότητα στις μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία) και την Ελίνα Κάζη(κλινική ψυχοθεραπεύτρια).

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι  με τις ψυχολόγους στο γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων (τηλ. 2313 314 187). Οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των ψυχολόγων και των ενδιαφερομένων προφυλάσσεται από το απόρρητο.