Skip to main content

H Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο SΤΕΑΜland του NOESIS

Αγώνας σιμουλτανέ με τον πρωταθλητή Ελλάδας Εφήβων Στέφανο Μαγκαλάκη

Η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο STEAMLAND. Πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ εξωσχολικών STEAM δραστηριοτήτων για παιδιά 4 - 14 ετών και τους γονείς τους, το οποίο διοργανώνει το NOESIS (6ο χλμ Θεσσαλονίκης - Θέρμης), την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 11:00 ως τις 19:00. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με τις ομάδες και τους φορείς της πόλης που δραστηριοποιούνται στο ευρύ πεδίο STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Mathematics), έτσι ώστε οι γονείς και τα παιδιά τους να μπορούν να επιλέξουν την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εργαστήρια εκμάθησης βασικών σκακιστικών εννοιών για αρχάριους. Όσοι γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν πάνω στη σκακιέρα, από τις 16:00 ως τις 18:00, σε έναν αγώνα σιμουλτανέ (αντιμετώπιση πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα) τον Στέφανο Μαγκαλάκη, αθλητή της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, Πρωταθλητή Ελλάδος Εφήβων (<18 ετών) 2023 και μέλος την Εθνικής Ελλάδας ως 16 ετών που αναδείχτηκε 3η στον κόσμο στην πρόσφατη Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας εξασφαλίζει σε κάθε αθλητή μοριοδότηση για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο.