Skip to main content

Χαλκιδική: Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Πολυμέρη στην γκαλερί Αποθήκη στη Νικήτη

Ο Θεσσαλονικιός εικαστικός παρουσιάζει έργα της πρόσφατης καλλιτεχνικής δημιουργίας του - Σημαντικά έργα στο art shop του χώρου

Under the skin τιτλοφορείται η έκθεση με έργα ζωγραφικής που φιλοξενεί η Art Gallery Αποθήκη στη Νικήτη Χαλκιδικής. Η έκθεση που θα μείνει ανοιχτή για το κοινό ως τις 30 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει έργα της πρόσφατης καλλιτεχνικής δημιουργίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού.

Η έκθεση ζωγραφικής, λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα και διοργανώνεται από την Art-Thessaloniki Fair με συνεργασία την ARTFORUM Gallery, ενώ παράλληλα λειτουργεί στον χώρο art-shop με έργα των: Ι. Φωκά, Χ. Καρά, Chryssa, Π. Τσάτση, Δ. Ξόνογλου, Π. Τανιμανίδη, Κ. Λούστα, Χ. Πετρίδη, Ε. Τζέκου.

Ο Μανώλης Πολυμέρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και την Αμερική και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές (Αθήνα, Παρίσι, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Νάπολι, Βρυξέλλες, Καλιφόρνια, Λατινική Αμερική, Θεσσαλονίκη κ.α.).

Επίσης, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις (Ευρωπάλια 1982-Βρυξέλλες, 12η Μπιενάλε Παρισιού 1982, 17η Μπιενάλε Σάο Πάολο 1983 κ.ά.).

Το έργο του είναι κατά κύριο λόγο ανθρωποκεντρικό, ποτέ όμως δεν παραμένει στην ακριβή απόδοση της οπτικής πραγματικότητας. Με οπτικές παραμορφώσεις, ελεύθερες χειρονομίες ή πολυπρισματικές αποδόσεις εκφράζει τις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπινου προσώπου όχι τόσο ως θέματος της ζωγραφικής, αλλά κυρίως ως βαθύτερης ουσίας.