Skip to main content

Χαμάς κατά ΗΠΑ: Τα πλήγματα σε Ιράκ και Συρία «ρίχνουν λάδι στη φωτιά»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «φέρουν την ευθύνη των συνεπειών αυτής της στυγνής επίθεσης κατά του Ιράκ και της Συρίας», όπως τονίζει η οργάνωση

Ευθεία προειδοποίηση κατά των ΗΠΑ, για τα αεροπορικά πλήγματα σε Συρία και Ιράκ απηύθυνε η Χαμάς, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον βάζει «λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή και πως «φέρει πλήρως την ευθύνη» για τυχόν αντίποινα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «φέρουν την ευθύνη των συνεπειών αυτής της στυγνής επίθεσης κατά του Ιράκ και της Συρίας, που ρίχνει λάδι στη φωτιά» ανέφερε σε μια ανακοίνωση στα αγγλικά η Χαμάς.

«Δηλώνουμε πως η περιοχή δεν θα βρει ούτε τη σταθερότητα ούτε την ειρήνη όσο δεν σταματούν η σιωνιστική [ισραηλινή] επίθεση, τα εγκλήματα γενοκτονίας και η εθνοκάθαρση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η οργάνωση.

Σκοτώθηκαν 23 φιλοϊρανοί μαχητές

Από τα αμερικανικά πλήγματα στην ανατολική Συρία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 φιλοϊρανοί μαχητές σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, του Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δέκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και 13 στην επαρχία αλ Μαγιαντίν. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει επίσης εννέα Σύρους μαχητές και έξι Ιρακινούς, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κανείς άμαχος δεν έχασε τη ζωή του.