Skip to main content

ΧΑΝΘ: SOS για την κατασκήνωση Πηλίου, πάνω από 1 εκατ. οι ζημίες λόγω Daniel - Εκστρατεία να βρεθούν πόροι

Η κατασκήνωση της Αδελφότητας στο Πήλιο, που κλείνει φέτος 100 χρόνια ζωής, υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΧΑΝΘ για τις ζημίες στην κατασκήνωση του Πηλίου, που φαίνεται να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της το προσεχές καλοκαίρι, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, κι ενώ συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Πρόκειται για τη μακροβιότερη κατασκήνωση στην Ελλάδα με χιλιάδες μέλη που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με τις αξίες και τα ιδανικά της Χ.Α.Ν.

Η επέτειος αυτή, επισημαίνει ο φορέας, θα έπρεπε να είναι μια ιστορική περίοδος χαράς, αγάπης και αναμνήσεων, όμως η πραγματικότητα, διαφέρει πολύ.

Image

«Η πλημμύρα της κακοκαιρίας Ντάνιελ τον Σεπτέμβριο του 2023 έπληξε την κατασκήνωση, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές οι παρόχθιες εγκαταστάσεις της, ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Το μέγεθος της ζημιάς είναι τέτοιο, που τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία της το καλοκαίρι του 2024, της χρονιάς ορόσημο από την ίδρυσή της» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Με σκοπό να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για τις απαραίτητες εργασίες και την αποκατάσταση των υποδομών της Κατασκήνωσης,  έχει δημιουργηθεί μία εκστρατεία εξεύρεσης πόρων η οποία και απευθύνεται τόσο σε φυσικά, όσο και νομικά πρόσωπα ώστε, μαζί, να μπορέσουμε να μετατρέψουμε αυτήν την τραγωδία, σε μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε μία ακόμα καλύτερη, πιο «δυνατή» κατασκήνωση».

Image

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία, φωτογραφικό υλικό καθώς και τον τρόπο που μπορείτε να συνεισφέρετε.

Πήλιο SOS - Χ.Α.Ν.Θ. (ymca.gr)