Skip to main content

Χαρίτσης: Η Ευρωπαία εισαγγελέας επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών

«Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μην ανακαλύψει ξανά ξένο δάκτυλο ή Ευρωπαϊκή συνωμοσία κατά της κυβέρνησης του»

«Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι επιβεβαιώνει αυτό που βιώνουμε και καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους μήνες: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει την έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μην ανακαλύψει ξανά ξένο δάκτυλο ή Ευρωπαϊκή συνωμοσία κατά της κυβέρνησης του. Ας μην προκαλέσει άλλο. Εξάλλου η μεθόδευση για την συγκάλυψη έγινε μπροστά στα μάτια όλων των πολιτών στην εξεταστική επιτροπή- παρωδία», σημειώνει, τονίζοντας πως «κομβικοί μάρτυρες αποκλείστηκαν, το έργο των βουλευτών-μελών της επιτροπής παρεμποδίστηκε, ουσιώδη στοιχεία αγνοήθηκαν και φυσικά ο κύριος Καραμανλής απαλλάχτηκε, φυγαδεύτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και κρύφτηκε ξανά πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Είπε όμως και κάτι άλλο η Ευρωπαία εισαγγελέας: Αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί. Γεγονός που σκοπίμως και εντέχνως παραβλέπει το πόρισμα της ΝΔ», επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης και συνεχίζει: «Άκουσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει το γνωστό αφήγημα: Την έρευνα τρέχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, θα χυθεί άπλετο φως. Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη δέσμευση; Μόνο που αντί για φως βυθιστήκαμε στο σκοτάδι!».

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σφράγισε την συγκάλυψη. Η κοινωνική πλειοψηφία όμως δεν σταματά να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα έγκλημα που μετατράπηκε σε συλλογική πληγή. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Για την δικαίωση των συγγενών των θυμάτων, για την δικαιοσύνη. Για να μην είναι χωρίς επιστροφή η διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος Δικαίου», καταλήγει η ανάρτηση του Αλ. Χαρίτση.