Skip to main content

Χαρίτσης: Πιστεύουμε ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών

Τα δημοκοπικά ευρήματα μέχρι στιγμής αποτυπώνουν την εγκαθίδρυση της Νέας Αριστεράς ως μιας διακριτής δύναμης στον πολιτικό χάρτη της χώρας, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

Σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς, «εκεί, σε μια ανοιχτή και πανηγυρική διαδικασία, θα εγκρίνουμε την ιδρυτική μας διακήρυξη και θα κηρύξουμε την έναρξη της μάχης για τις ευρωεκλογές» και «η οριστική συγκρότηση του κόμματος θα είναι το επόμενο βήμα μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αναφέρει ότι «τα δημοκοπικά ευρήματα μέχρι στιγμής αποτυπώνουν την εγκαθίδρυση της Νέας Αριστεράς ως μιας διακριτής δύναμης στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Και πιστεύουμε ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών». «Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα ξεκινήσει από την Νέα Αριστερά», δηλώνει.

Με αφορμή την εκδήλωση της περασμένης Τρίτης, υποστηρίζει ότι «η δική μας τοποθέτηση, όπως την εξέφρασε με σαφήνεια η Έφη Αχτσιόγλου, επέμεινε στο ότι η αμφισβήτηση της στρατηγικής της Δεξιάς περνάει μέσα από ένα σαφές σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους: κοινωνική δικαιοσύνη, κλιματική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της δημοκρατίας. Σαφές πολιτικό περιεχόμενο λοιπόν και όχι βεβαίως φθηνή επικοινωνία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος μπροστά».

Όπως πρόσθεσε,  οι συνεργασίες είναι «εγγεγραμμένες στην κουλτούρα μας», «όχι όμως με τη λογική των συγχωνεύσεων ή των επιθετικών εξαγορών, αλλά με όρους ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, στην Βουλή και στην κοινωνία, που να αποτυπώνουν την υπαρκτή, όπου υπάρχει, σύγκλιση».

Ο κ. Χαρίτσης επαναλαμβάνει τη θέση της Νέας Αριστεράς κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ, τονίζοντας ότι «αυτό που καθιστά την Ελλάδα ευρωπαϊκή εξαίρεση είναι η θλιβερά χαμηλή χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας που μας οδηγεί στην τελευταία θέση σε όλη την ΕΕ».

Πηγή: ΕΡΤ