Skip to main content

Χαρίτσης σε Μητσοτάκη: Δυστυχώς για τους πολίτες το επιτελικό κράτος πνίγηκε στις λάσπες

Eρώτηση για τους πληγέντες της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες καταθέτει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταθέτει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά, Αλέξης Χαρίτσης.

Η ερώτηση έχει θέμα «το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες. Το μέλλον της Θεσσαλίας απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

«Φαίνεται ότι όταν η αντιπολίτευση πιέζει και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κινητοποιούνται τότε η κυβέρνηση εμφανίζεται για να απαντήσει» ξεκίνησε την ερώτησή του ο κ. Χαρίτσης υπενθυμίζοντας στη συνέχεια την επίσκεψή του στις 2 Ιανουαρίου στη Θεσσαλία λέγοντας ότι «δυστυχώς για τους πολίτες το επιτελικό κράτος πνίγηκε στις λάσπες».

«Αποδείχθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ανεπάρκεια αντιπλυμμηρικής θωράκισης της Θεσσαλίας που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποσχεθεί. Διαπίστωσα ότι οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και άκουσα γεωργούς και κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται και να αγωνιούν» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης.

 

«Την ώρα που συζητάμε οι αγρότες είναι στα μπλόκα διεδικώντας μέτρα για το αυξημένο κόστος παραγωγής, για το αγροτικό πετρέλαιο και την αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης ο οποίος είπε ότι ειδικά για τους αγρότες της Θεσσαλίας «δεν πρόκειται για σημειακά προβλήματα αλλά για την επιβίωσή τους».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για δίκαιη οργή των αγροτών αλλά «φοβάμαι ότι θα μπούμε στον δρόμο της επικοινωνιακής διαχείρισης. Και ο δεύτερος κύκλος αρωγής των 5.000-10.000 ευρώ φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί επικοινωνία». Τι θα κάνετε για να προχωρήσουν πιο γρηγορα οι έλεγχοι και ποιο τελικά θα είναι το ύψος της αποζημίωσης;», αναρωτήθηκε ο κ. Χαρίτσης.