Skip to main content

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο που έσπρωχνε ναρκωτικά στις φυλακές Κορυδαλλού

Μαζί με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, συνελήφθη και ένας ακόμη άντρας, ο οποίος τον προμήθευε με ναρκωτικά

Συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τα ξημερώματα ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Κορυδαλλού για διακίνηση ναρκωτικών κατόπιν παραγγελιών από κρατούμενους, ενώ συνελήφθη και ο ιδιώτης, ο οποίος τον προμήθευσε.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, ότι ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος εισάγει ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στην φυλακή.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους εμπλεκομένους τη στιγμή που παραλάμβανε τα ναρκωτικά ο σωφρονιστικός υπάλληλος πριν αναλάβει υπηρεσία -οπότε θα τα άφηνε στις τουαλέτες και από εκεί θα τα έβρισκαν οι ενδιαφερόμενοι- και σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και του νόμου για τα ναρκωτικά κατά συναυτουργία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11,2 γραμμάρια κάνναβης και 53 χάπια που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά, μεταξύ άλλων.

Όπως προέκυψε, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει συμπεριληφθεί ως κατηγορούμενος σε δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 401 ατόμων από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου το 2019, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ και ο προμηθευτής του ήταν σεσημασμένος για αντίστοιχες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ertnews