Skip to main content

Το HoReCa Empowered ξεκίνησε δυναμικά το… ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη

Περί τα 250 άτομα κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο διήμερο masterclass του προγράμματος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σχηματίζοντας από το πρωί ουρές έξω από κεντρικό μπαρ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον στην καφεστίαση

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των νέων της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το οποίο ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την πόλη το «ταξίδι» του ανά την Ελλάδα. Η εταιρεία υποδέχθηκε περισσότερες από 600 αιτήσεις για τα masterclasses που διοργανώνει σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον τομέα HoReCa (Hotels, Restaurants, Cafes) και σκοπό να εξοπλίσει τόσο με πρακτική γνώση όσο και με soft skills τους νέους που εργάζονται ήδη ή θέλουν να εργαστούν στον κλάδο της καφεστίασης. Τελικά περί τα 250 άτομα κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο διήμερο masterclass, σχηματίζοντας από το πρωί ουρές έξω από το μπαρ Chilai, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον ή ευκαιρίες επιχειρηματικότητας στον χώρο.

Το προφίλ των συμμετεχόντων καλύπτει τις ηλικίες μεταξύ 20 και 30 ετών, ενώ το 80% είναι baristas ή bartenders, τόσο εργαζόμενοι όσο και φοιτητές. «Τώρα ξεκίνησα να εργάζομαι σε μπαρ και πιστεύω πως ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι πολύ βοηθητικό για κάποιον που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα» λέει στη Voria.gr ο 24χρονος Δημήτρης, ενώ η 26χρονη Γεωργία, restaurant manager, θέλει να διανθίσει τις γνώσεις της και στο κομμάτι του μπαρ. Ο 31χρονος bar manager Γιώργος ήρθε στο masterclass γιατί, όπως λέει, πάντα κάτι καινούριο μπορείς να μάθεις, ενώ ο 27χρονος Θάνος, που εργάζεται ως σερβιτόρος στην εστίαση, θέλει να εμβαθύνει τόσο στο ποτό όσο και στον καφέ. Και οι τέσσερις συμφωνούν πως δεν υπάρχουν γενικά δωρεάν δράσεις όπως η συγκεκριμένη για να εξειδικεύσουν το γνωστικό τους υπόβαθρο, ενώ σημαντικό δέλεαρ ήταν για εκείνους πως το πρόγραμμα διοργανώνεται από ένα μεγάλο brand.    

Image

Η δυναμική HoReCa community της Θεσσαλονίκης

«Ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη διαθέτει μια πολύ δυναμική HoReCa community. Στόχος μας μέσα από το πρόγραμμα είναι, πέραν των πρακτικών γνώσεων, να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους του κλάδου και να τους δείξουμε πως έχει μεγάλη προοπτική. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια γενιά που δεν θα βλέπει την εργασία στο καφέ και το μπαρ ως εποχιακή» λέει στη Voria.gr  η υπεύθυνος του προγράμματος και Community, Sustainability & Customer Partnerships Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου. Απευθυνόμενη δε στα νέα παιδιά σημείωσε πως το πρόγραμμα έχει φτιαχτεί από επαγγελματίες για επαγγελματίες, με τρία βασικά συστατικά: γνώση, εμπειρία και πάθος. «Φτιάχνουμε το πιο δυνατό blend της φετινής σεζόν» τόνισε.

Image

Τα masterclasses γύρω από τεχνικές mixability, spirits και καφέ με επτά brand ambassadors-εισηγητές είναι διαρθρωμένα ως εξής: κάθε μία από τις δύο ημέρες περιλαμβάνει δύο sessions: το πρώτο αφορά τον καφέ, από την πρώτη ύλη μέχρι την εκχύλιση και τις σύγχρονες τεχνικές, ενώ το δεύτερο είναι το tending the bar session με πέντε θεματικές: hospitality, be responsible, sustainability behind the bar, bar management- premium spirits και τεχνικές mixability. Την αυριανή ημέρα, οπότε το masteclass θα φιλοξενηθεί στο «Ολύμπιον», θα υπάρχει και θεματική για την μπύρα.  

Στο τέλος των masterclasses θα δοθεί σε όλους βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τέσσερις υποτροφίες στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με την SCA Academy και το WSPC.

Το HoReCa Empowered αποτελεί κομμάτι της δράσης Empowered που ξεκίνησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον το 2017 με σκοπό να εκπαιδεύσει νέους και νέες για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Με δεδομένο όμως ότι ο κλάδος HoReCa είναι στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο, που διαθέτει ένα πορτφόλιο 24/7 για κάθε περίσταση κατανάλωσης, δημιούργησε το HoReCa Empowered.  

Οι επόμενοι σταθμοί του HoReCa Empowered θα είναι η Αθήνα, η Λάρισα, η Πάτρα και τα Γιάννενα.