Skip to main content

Χρυσοχοΐδης για παναγροτικό συλλαλητήριο: Λογικός ο αριθμός των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την Τέταρτη το μεσημέρι τα τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει

Στο μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών από όλη την Ελλάδα στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για έναν «λογικό» αριθμό τρακτέρ που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας. «Γίνονται συνεννοήσεις ώστε η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα να γίνει με ασφάλεια και τάξη» ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει τις πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη και δικαιούνται και εδώ να διαδηλώσουν. Το ζήτημα, πρόσθεσε, είναι αυτή η κινητοποίηση να γίνει με ασφάλεια και σχετική ευταξία ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την Τέταρτη το μεσημέρι τα τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει.


Σχετικά με κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε ζητήσει την λήξη της κατάληψης. Υπογράμμισε πως η αστυνομία μετά την επιχείρηση παρέδωσε τα κλειδιά στον κοσμήτορα όπως όφειλε και στη συνέχεια αποχώρησε διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στα πανεπιστήμια αστυνομία.

Πρόσθεσε πως έχει ζητήσει εκ νέου ο κοσμήτορας να εκκενωθεί η κατάληψη και έχει υπάρξει και παρέμβαση του εισαγγελέα αναζητώντας ποινικές ευθύνες και η αστυνομία θα κάνει αυτό  που πρέπει.
Αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι υπάρχει έλλειμμα από την πλευρά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κάλεσε τους πρυτάνεις να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Πηγή: ΣΚΑΙ