Skip to main content

Η ανάπλαση της ΔΕΘ, το Σπήλαιο Πετραλώνων και η περιφερειακή οδός της Κατερίνης

Πρεμιέρα για τους κύκλους συζητήσεων του Αγγελούδη, ώστε να έχει άμεση επαφή η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης με τους δημότες. Ο συνεπής στις απόψεις του Κιλτίδης

 -Μαθαίνω ότι το θέμα του πρότζεκτ της ανάπλασης της ΔΕΘ έχει ακόμα πορεία διαδικαστικών. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα σύσκεψη με τη γνωστή σύνθεση των προηγούμενων δύο συσκέψεων και με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου. Η κυβέρνηση από τη μια και το Υπερταμείο από την άλλη επεξεργάζονται αφενός τα αιτήματα των τοπικών φορέων σχετικά με το πρότζεκτ και την εξέλιξή του, αφετέρου το χρηματοδοτικό πλαίσιο, ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή στις οριστικές ανακοινώσεις, οι οποίες όμως αργούν... Είναι σε γνώση όλων, αλλά μου λένε ότι η συγκεκριμένη φάση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα αποτελέσει τη βάση για να γίνει η ανάπλαση και να μην αποτελέσει ένα σχέδιο είτε που σέρνεται, είτε που το κατάπιε η χοάνη των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων για τη Θεσσαλονίκη.

-Εβδομάδα εγκαινίων φαίνεται ότι θα είναι η τρέχουσα. Δυο πολύ σημαντικά έργα υποδομής, το ένα πολιτιστικής, το άλλο οδικής, παραδίδονται σε χρήση και δείχνουν ότι κάτι γίνεται σε αυτόν τον τόπο. Το πρώτο είναι το Σπήλαιο Πετραλώνων, που επαναλειτουργεί έπειτα από πέντε χρόνια και τα επίσημα εγκαίνιά του θα γίνουν την Παρασκευή. Το δεύτερο είναι η παράδοση σε χρήση της δεύτερης φάσης της περιφερειακής οδού Κατερίνης. Ενός έργου – σταθμού για τις οδικές υποδομές, καθώς επηρεάζει άμεσα και τον άξονα ΠΑΘΕ, το οποίο κυκλοφορείται μερικώς (πρώτη φάση) και πλέον ολοκληρώνεται στο σύνολό του. Η ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού της Κατερίνης θα δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν επιτέλους και οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο υπογειοποιημένο τμήμα στην πρωτεύουσα της Πιερίας. Μπορεί να έχουμε πολλά παράπονα, πολλές ελλείψεις, πολλές εκκρεμότητες, πολλές καθυστερήσεις, αλλά γίνεται και δουλίτσα...

-Πρεμιέρα αύριο για τους κύκλους συζητήσεων της διοικούσας παράταξης στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η παράταξη του δημάρχου, υλοποιεί την εξαγγελία του για κύκλους συζητήσεων και απευθείας διαρκή επαφή με τους πολίτες, με την πρώτη ανοιχτή συζήτηση να γίνεται στην αίθουσα Νερού του δημαρχείου αύριο στις 7.00' το απόγευμα. Θέμα της οι κοινότητες και οι γειτονιές στην πόλη. Πρωτοβουλία που αφενός δένει την ομάδα του Στέλιου Αγγελούδη κι όχι απλώς τα μέλη της διοίκησης και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και όσους δεν εκλέχθηκαν, αλλά θέλουν και μπορούν να αναλάβουν ρόλο στη θητεία της διοίκησης, συνεπικουρώντας τη. Αφετέρου έχει ενδιαφέρον να δούμε την ανταπόκριση που θα υπάρξει στο κάλεσμα και τη διάθεση για κατάθεση προτάσεων από τους ίδιους τους πολίτες. Ως πρωτοβουλία πάντως έχει αξία.

-Σε ποια παράταξη ανήκει ο Κώστας Κιλτίδης; Ο ίδιος την χαρακτηρίζει "την παράταξη των συνειδητών Ελλήνων". Πώς το εξηγεί; Πρώτον επισημαίνει ότι είναι ο μοναδικός βουλευτής των έξι κομμάτων που κυβέρνησαν με μνημόνια, ο οποίος δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεύτερον δεν δέχτηκε ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τρίτον αρνείται να συμβιβαστεί "με αλλαγή της φυσικής και βιολογικής υπόστασης και αρμονίας του ανθρώπου", "ζει και πορεύεται με σύστημα αρχών και αξιών του Ελληνισμού". Η ανάρτησή του είναι πιο αναλυτική και δεν διστάζει να εκφράσει την πικρία του, με τον γνωστό του τρόπο, για τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.