Skip to main content

Η απάντηση Παππά σε Ζέρβα για το οικόπεδο-πάρκινγκ: «Παρεμβαίνει η απόλυτη απραξία και ειρωνεύεται»

Τι λέει ο Θανάσης Παππάς σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το οικόπεδο-πάρκινγκ επί της οδού Αγίου Δημητρίου

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη για οικόπεδο επί της οδού Αγίου Δημητρίου, το οποίο λειτουργούσε ως πάρκινγκ εν αγνοία, όπως είπε, του δήμου.

Ακολούθησε σήμερα η ανακοίνωση της παράταξης του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος καλούσε τον δήμαρχο να ξεκινήσει την ΕΔΕ -τη διενέργεια της οποίας ανακοίνωσε από το βήμα του συμβουλίου- καλώντας τους δύο στενούς συμβούλους του, τον Παναγιώτη Αβραμόπουλου και τον Θανάση Παππά.

Διαβάστε - Ζέρβας για οικόπεδο-πάρκινγκ: Ας ξεκινήσει ο Αγγελούδης την ΕΔΕ από Αβραμόπουλο και Παππά

Άμεση ήταν η απάντηση στον κ. Ζέρβα από τον σύμβουλο του δημάρχου και πρώην αντιδήμαρχο επί διοίκησης Μπουτάρη, Θανάση Παππά.

Σε ανάρτησή του ο κ. Παππάς παραθέτει έγγραφα παλαιότερων ετών για το θέμα της αξιοποίησης του οικοπέδου στην Α. Δημητρίου 155, το πως ο ίδιος έπραξε όταν ήταν αντιδήμαρχος, ενώ αφήνει αιχμές για τον κ. Ζέρβα τον οποίο κατηγορεί για απραξία τα τέσσερα χρόνια που ήταν στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το συμπέρασμα που είχα βγάλει, μετά από συνεννοήσεις και επαφές ήταν να στείλω σημείωμα στον δήμαρχο (15-02-2018) όπου ζήτησα παρέμβαση για να διερευνηθεί το θέμα, εκτίμησα πως είναι στα αζήτητα, διαπίστωσα πως έχει εκμισθωθεί από τη σχολική επιτροπή και πρότεινα άμεσες ενέργειες για την αξιοποίηση του ακινήτου για στάθμευση των δημοτών, με την σκέψη ότι προχωρούν τα έργα της ανάπλασης της Απ. Παύλου.

Σημείωνα όμως πως είναι πολλή η ροπή αδράνειας και τόση η πολυπλοκότητα δομών και υποτιθέμενων αρμοδιοτήτων που τέτοια θέματα χρονίζουν δυστυχώς», αναφέρει ο κ. Παππάς και προσθέτει: «Μετά από αυτές τις επισημάνσεις πέρασαν τα χρόνια (1+4) άπραγα και έρχεται η διοίκηση Αγγελούδη και λέει στοπ. Τι γίνεται εδώ; Ζητά διερεύνηση και επίλυση. Και παρεμβαίνει η απόλυτη απραξία και ειρωνεύεται (εκ νέου)».