Skip to main content

Comic N’ Play: Ο φανταστικός κόσμος των κόμικς και των άνιμε ζωντανεύει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με 60 εκθέτες και πολλές δράσεις, η θεματική έκθεση άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή και ρίχνει αυλαία το βράδυ της Κυριακής 

Με πλήθος κόσμου να περνά τις πύλες της από χθες, Παρασκευή, η θεματική έκθεση Comic N’ Play πλημμύρισε με χρώματα και κόμικς την Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Για 21η συνεχόμενη χρόνια (με ματαίωση μιας χρονιάς λόγω της πανδημίας) η μακροβιότερη σύμφωνα με τους διοργανωτές έκθεση με κόμικς της Ελλάδας, άνοιξε χθες τις πύλες της με 60 εκθέτες και δωρεάν είσοδο. Στους πάγκους των εκθετών, οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικά από τα αγαπημένα τους animes να ζωντανεύουν μέσα από χειροποίητες κατασκευές, περιοδικά, σκιτσάκια και φυσικά κόμικς. Μάλιστα, σε αυτά περιλαμβάνονται σατιρικά μηνύματα για την ελληνική επικαιρότητα, αλλά και φιγούρες και ατάκες από δημοφιλείς ελληνικές σειρές. 

 

 

 

Το θέμα της φετινής έκθεσης ονομάζεται «Εποχές για Ήρωες» και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιούνται ποίκιλλες δράσεις, όπως παιχνίδια, βιβλιοπαρουσιάσεις, αίθουσες ομιλιών, εργαστήρια γραφιστικής και δραστηριότητες για παιδιά. 

Τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής έκθεσης, είναι ο εικονογράφος, Πέτρος Χριστούλιας.

Όπως λένε οι διοργανωτές, στη φετινή έκθεση η συμμετοχή του κόσμου είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού έρχονται και αρκετοί τουρίστες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. 

 

 

Η Comic N’ play που άνοιξε χθες τις πύλες της λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί και για 12 ώρες, ενώ η αυλαία θα πέσει την επίμαχο ώρα, το βράδυ της Κυριακής.