Skip to main content

Η δήλωση Παππά για την ΕΡΤ και ο «μακεδονισμός» των Σκοπίων

Η δήλωση Παππά για το «υπεράριθμο προσωπικό» της ΕΡΤ, ο «μακεδονισμός» των Σκοπίων και ένα μήνυμα για το μέλλον από τη Βουλγαρία.

Άκου τι είπε ο Νίκος Παππάς: Η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό!.. Υπόνοιες για παράθυρο ρουσφετιών αφήνει η ασυνήθιστη διαπίστωση του «προοδευτικού» υπουργού, που γεννά ερωτηματικά. Μήπως ανακάλυψαν «κρυφονεοδημοκράτες» και θέλουν να απαλλαγούν, ή ανοίγουν παράθυρο για διορισμούς στο δημόσιο μέσω της ΕΡΤ, αφού προβλέπεται οι υπεράριθμοι να ασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και να μονιμοποιηθούν;

Όταν μια κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού, όταν άλλα λέει και άλλα κάνει σκοπίμως, όταν βαπτίζει τους σερβιτόρους «συμβούλους στρατηγικής», τότε ακόμη και αν λέει την αλήθεια κάποια -σπάνια- φορά, δεν θα γίνεται πιστευτή. Μόνοι τους επιδίωξαν και κατόρθωσαν να υποστηρίζουμε «λέτε ψέματα μέχρι αποδείξεως του εναντίου», ή «είστε ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς σας».

Προς γνώση, του τι μπορεί να έρθει. «Δραματική η αύξηση των διδάκτρων στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας St. Kliment Ohridski», γράφει η εφ. Trud. «Οι μελλοντικοί δικηγόροι θα πρέπει να πληρώνουν 380 ευρώ το χρόνο, αντί των 250 που πλήρωναν μέχρι τώρα. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, όμως, διατηρεί τα δίδακτρα του περασμένου έτους, 450 ευρώ. Είναι γνωστό φυσικά πως το κατά κεφαλήν εισόδημα των Βουλγάρων είναι κατά πολύ χαμηλότερο του ελληνικού.

Σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης των Σκοπιανών, όποιος δεν υποστηρίζει τον μακεδονισμό τους είναι «φασίστας και ρατσιστής». Έτσι αποκάλεσαν τον γ.γ. του ΝΑΤΟ,  Γενς Στόλτενμπεργκ που δήλωσε το αυτονόητο: «Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να λυθεί το ζήτημα της ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ».

Μάλιστα δε, για να καταφέρουν… θανάσιμη απειλή προς το ΝΑΤΟ, προτείνουν να αποσύρουν τα Σκόπια τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς τους από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στον κόσμο. Αν πραγματοποιήσουν την απειλή τους, προβλέπω το ΝΑΤΟ να καταρρέει. Χωρίς τα στρατεύματα των Σκοπίων, το ΝΑΤΟ πώς θα διατηρηθεί;

Μένουμε στα Σκόπια. Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, απαλλάσσει τους πολιτικούς της χώρας του από κατηγορίες, δικαστικές έρευνες και διώξεις εις βάρος τους, που έχουν σχέση με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, στο οποίο εμπλέκεται ο Γκρούεφσκι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ, κατάγγειλε τον πρόεδρο ότι «διέπραξε πραξικόπημα» και ζήτησε την άμεση παραίτησή του, κατηγορώντας τον πως «επιχειρεί να διαγράψει τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι», αναγγέλλοντας συγχρόνως δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε, ότι δεν υπάρχει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους εταίρους για να πάρουν πρόσφυγες από την Ειδομένη. «Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες. Λαμβάνει για αυτό βοήθεια από την ΕΕ, με προσωπικό και υλικό», είπε.

Ποιος θα απαντήσει στον ερώτημα, γιατί δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγουν νόμιμα οι πρόσφυγες σε άλλη χώρα; Πώς υπηρετείται ο λαός με αυτήν την απόφαση;

Συμβαίνουν και στη Σόφια. Πυροβολισμοί μεταξύ Αφγανών μεταναστών, στην συνοικία «Ναντέζντα» στην Σόφια. Τρεις άνδρες και μια γυναίκα μάλωσαν και στη συνέχεια, ένας από τους άνδρες τράβηξε πιστόλι αερίου και πυροβόλησε κατά των υπόλοιπων. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Θα ενσωματωθούν, πού θα πάει; Το είπε και ο Μπουτάρης.