Skip to main content

Η δύσκολη εξίσωση της Αττικής κι άλλες εξελίξεις στις τράπεζες

Σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη ξεκινά τα δικά του road shows το κλιμάκιο της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να καλύψει τη δική του αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη ξεκινά τα δικά του road shows το κλιμάκιο της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να καλύψει τη δική του αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, αναζητά, σε πρώτη φάση, περίπου 400 εκατ ευρώ. Κοινή είναι η αίσθηση πάντως ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Γι αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διεργασίες, μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γι αυτόν τον σκοπό.

Στο μεταξύ, έντονες διεργασίες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκονται σε εξέλιξη, υπογείως αυτό το διάστημα. Για ένα μπορούμε να σας βεβαιώσουμε: Πριν ακόμα επιβληθούν από τους δανειστές οι αλλαγές στις διοικήσεις των 4 συστημικών ιδρυμάτων, υπάρχουν πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι θα ανακοινωθούν αναγκαστικές αποχωρήσεις εμπλεκομένων στελεχών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δυσαρέσκεια ως προς τους χειρισμούς στην διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, είναι μεγάλη και πλέον δεν κρύβεται.

Ακόμα και έτσι όμως, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το εγχείρημα της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας ήταν τιτάνιο. Τουλάχιστον, υπό τις συνθήκες που έγινε. Δηλαδή, εν μέσω εντελώς αρνητικού πολιτικού κλίματος, με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές να εξελίσσεται χωρίς τέλος και την προσπάθεια των τραπεζιτών, εν μέσω αυτής της κατάστασης να προσπαθούν να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον...