Skip to main content

Η φορολόγηση των βουλευτών και τα νέα τερτίπια της Ζωής

Η φορολόγηση των βουλευτών, τα νέα τερτίπια της Κωνσταντοπούλου και γιατί ο Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ αυτή τη φορά... το τερμάτισε.

Έ, βρε παιδιά της κυβέρνησης, τους τσακίσατε τους βουλευτές στην φορολογία. Σημειώστε: Βουλευτής με 2 παιδιά λαμβάνει σήμερα σύνολο ετήσιας αποζημίωσης 93.858 ευρώ, εκ των οποίων το φορολογητέο είναι 21.816 ευρώ και το αφορολόγητο 72.042 ευρώ. Αυτό σημαίνει, ότι προκύπτει φόρος 2.320 ευρώ. Ενώ, ένας μισθωτός με δύο παιδιά με μικτές αποδοχές 93.858 ευρώ, καταβάλει φόρο 35.500 ευρώ.

Αυτή την φορά, το… τερμάτισε ο Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ. Ανέβασε φωτογραφία της νεκρής μητέρας του, μέσα στο φέρετρο, ευχόμενος «Καλό Παράδεισο». Περιττό να πω, τι γράφουν τα σχόλια στο διαδίκτυο.

Γράφει εχθές η voria.gr.: «Νέα τερτίπια Ζωής, μπλοκάρει την συνεδρίαση των Επιτροπών». Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία. Το ερώτημα είναι, αν η κυρία αποτελεί εξαιρετέο φαινόμενο, ή είναι καθρέφτισμα του σημερινού πολιτικού κόσμου.

Ξαναρωτάω: Έψαξε η κυβέρνηση να δει ποιοι «δασκαλεύουν» τους λαθρομετανάστες να διαδηλώνουν και να… απαιτούν; Δικά της παιδιά ήσαν εκείνοι που πέρσι είχαν και έτοιμα πλακάτ, που παρέδιναν στους λαθρομετανάστες, μόλις πατούσαν το πόδι τους σε νησί. Δικά της παιδιά ήσαν εκείνοι με τα επεισόδια στην Αμυγδαλέζα.

Με παρέμβαση των Γάλλων, που αυτοί κυρίως μας πωλούν βοδινό κρέας, μειώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στο 13%. Και αντ’ αυτού αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Έχουμε δηλαδή, βόδια εναντίον μαθητών 1-0.

Καμπάνια στην Δανία, που αποτρέπει μετανάστες να φθάνουν στη χώρα, με σύνθημα «Σας ενημερώνουμε για να μην έρθετε…». Στη χώρα μας, οι «κοινωνικά ευαίσθητοι» με το πορτοφόλι των άλλων, ενημερώνουν τους διακινητές ότι μπορούν να φέρνουν ελεύθερα λαθρομετανάστες. Δεν τα καταφέραμε να γίνουμε Δανία του νότου, όπως έλεγε ο γιος της Μάργκαρετ.

Αποφάσισα να γίνω κυβερνητικός. Ως πρώτο μέτρο, θα αλλάξω το επώνυμό μου. Αντί Καλλισθένης, σκέφτομαι να ονομάζομαι τώρα «Γερμανοτσολιάς». Θα είναι καλή ταύτιση με τα κυβερνητικά στελέχη. Άλλωστε, έτσι με αποκαλούσαν και πριν από το 3ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, κι έχω συνηθίσει το επώνυμο. Αυτοί το απέκτησαν τώρα και δυσκολεύονται να το συνηθίσουν.

Από την στιγμή που οι ρεπουμπλικάνοι θα επιλέξουν υποψήφιο πρόεδρο -κατά πάσα πιθανότητα- μεταξύ του Τραμπ και του Μπους, σημαίνει ότι το Σύστημα θέλει την Χίλαρυ Κλίντον για πρόεδρο των ΗΠΑ. Είναι από τα κολπάκια των εξωθεσμικών κέντρων να βάζουν απέναντι από τον εκλεκτό τους, γραφικούς τύπους, οπότε δεν χρειάζεται να χειραγωγούν εκατομμύρια πολίτες.

Σας λέω ότι δεν θα σωθούμε, επειδή δεν θέλουμε να σωθούμε, αλλά δεν με πιστεύετε. Σας λέω ότι το πολιτιστικό μας επίπεδο έχει κατεβεί επικίνδυνα, και δεν θέλετε να το παραδεχθείτε. Τι δείγμα είναι αυτό, όταν προπηλακίζονται ή και δέρνονται εφοριακοί όταν επιτελούν το έργο που τους ανέθεσε η πολιτεία;

Και γιατί πρέπει πάντα οι μάγκες να μη θέλουν να πληρώσουν, ενώ πληρώνω εγώ στο ακέραιο (επειδή ως μισθωτός, δεν μπορώ κι εγώ να κλέψω;). Άκου επιχείρημα στην Ρόδο, κατά των εφοριακών: «Φύγετε. Έχουν εντολή να γράψουν τους ανθρώπους τους μεροκαματιάρηδες. Αυτοί κατέστρεψαν την χώρα».

Καλλισθένης