Skip to main content

Η ικανοποίηση της Τουρκίας για τις αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας

Η απάντηση της Βενεζουέλας σε Μητσοτάκη, η ...παράδοξη επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα και η επίσκεψη μελών του Κογκρέσου στα Τίρανα.

Απίστευτη Αριστερά… Παντού ίδια είναι… Έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του». Και απάντησε η Πρεσβεία της Βενεζουέλας: (EmbaVenezGrecia): «Λυπούμαστε κ. kmitsotakis που χρησιμοποιείτε τη Βενεζουέλα για να ασκήσετε εσωτερική πολιτική. Τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η δεξιά».

Έτσι φώναζε και η Αριστερά, δεκαετίες μετά το πόλεμο. Μάλιστα υπήρχαν και συνθήματα με το μήνυμα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Ο λαός, βέβαια, δεν ήξερε και τι «σημαίνει αριστερά». Τώρα ξέρει και για τους δυο. Και όπως κατόρθωσε ο Σαμαράς (τον οποίον ευγνωμονεί η Αριστερά) να μισοπεθάνει την Δεξιά, έτσι κατόρθωσε κι ο Τσίπρας να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς, που το ήξεραν φυσικά όσοι παρακολουθούσαν στενά τα πράγματα.

Λες να δω τον Μητσοτάκη να βγάζει αφίσες με το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά»; (οι παλιότεροι, όσοι είχαν συγγενείς που βρέθηκαν απέναντι στους «δικαστές του Βουνού», ήξεραν καλά, τώρα έμαθαν και οι άλλοι).

Ο Τσίπρας θα πάει σε Συνέδριο για επενδύσεις στην Κίνα; Επενδύσεις, είπε; Μα αφού δεν τις θέλει, τι να το κάνει το Συνέδριο; Και ποιος θα κάνει επενδύσεις με τους απίθανους κυβερνητικούς που θέτουν κάθε είδους εμπόδια για να βλάψουν τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα όποια συμπλέγματά τους;

Για την μεγάλη ικανοποίηση της Τουρκίας στις προτεινόμενες αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας στα ελληνικά σχολεία, είχαν δημοσιεύματα τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως επισημαίνουν, οι κυριότερες σημαντικές αλλαγές που αφορούν την Τουρκία είναι ότι από εδώ και πέρα δεν θα αναφέρεται Κωνσταντινούπολη, αλλά… Ιστανμπούλ, ότι στην Σμύρνη ο ελληνικός στρατός διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων και ότι δεν υπήρξε ποντιακή γενοκτονία.

Αυτά γράφει ο τουρκικός Τύπος, τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι πορίσματα «σοβαρών» μελετών ειδικών Ελλήνων ιστορικών. Ιδιαίτερα εξαίρεται ο ρόλος για τις αλλαγές αυτές του εκ Κωνσταντινουπόλεως (ή μήπως πρέπει να γράψω εκ της Ιστανμπούλ;), ομογενή υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου- Gavroğlu. Ικανοποιημένοι απόλυτα είναι επίσης και με τους: Polymeris Voglis και Haris Athanasiadis, επειδή «συνέβαλαν με το…  βάρος της ιστορικής τους κατάρτισης σε αυτές τις "ορθές" αλλαγές στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας».

Εννέα Αμερικανοί μέλη του Κογκρέσου έφθασαν στα Τίρανα και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της χώρας, Μπουγιάρ Νισάνι, και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, για να διερευνήσουν τον ρόλο που παίζουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην επίλυση των πολιτικών κρίσεων στις βαλκανικές χώρες. Ερευνούν ποιοι διπλωμάτες συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτό που αποκαλείται αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης, του Μπαράκ Ομπάμα, βασισμένης στις ιδέες των ιδρυμάτων του ισχυρού δισεκατομμυριούχου Τζόρτζ Σόρος (αυτού τον οποίον επαινεί ο Μπουτάρης).

«Αυτές οι πολιτικές -υποστηρίζουν οι γερουσιαστές- παρεμβαίνουν περισσότερο από ό,τι χρειάζεται στις εσωτερικές υποθέσεις των βαλκανικών χωρών και αυτό έχει προκαλέσει πολιτική κρίση». Δεν πετάγονται και μέχρι τα Σκόπια, να μάθουν πώς ο Σόρος έφτιαξε το ζήτημα της ονομασίας;