Skip to main content

Οι ύβρεις των Αλβανών στην Ελλάδα και τα περί απλής αναλογικής

Οι ύβρεις των Αλβανών στην Ελλάδα, τα περί απλής αναλογικής και το ανάρμοστο σποτ για τον … εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας.

Παρά το ότι προχθές μάς ειρωνεύτηκε ο Έντι Ράμα, το τσιράκι του Ερντογάν, και εχθές άφησε τους τραμπούκους και απόγονους των συνεργατών των Γερμανών ναζί να βρίζουν σκαιά την Ελλάδα, ο Κοτζιάς δεν πήρε το αεροπλάνο να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα, όπως έκανε προ ετών ο Παπούλιας. [Εκτός κι αν έχει εντολές από πολύ-πολύ ψηλά να υπηρετήσουμε κι εμείς την «Μεγάλη Αλβανία», προκειμένου εξυπηρετηθούν ισχυρά συμφέροντα]

Δεν λέω να διώξουν άμεσα τον Κοτζιά από το Υπουργείο, επειδή μπορεί να προκύψει κανένας σερβιτόρος στην θέση του, και ν’ αρχίσουμε να συζητάμε αν τα Γρεβενά είναι ελληνικά. Όμως, κάτι πρέπει να γίνει.

Ο Τσίπρας μπορεί να ψηφίσει την απλή αναλογική. Για να είναι συνεπής με το αίτημα της Αριστεράς; Όχι, βέβαια, Αν ήταν θέμα συνέπειας, θα έφερνε το νόμο από πέρσι. Αλλά, με ισχυρό το ενδεχόμενο να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να αφαιρέσει δύναμη από τις επόμενες κυβερνήσεις, που θα είναι έτσι πολυκομματικές, ένα πραγματικό μπάχαλο δηλαδή.

Πάντως, αν δεν αποκτήσει σοβαρότητα η χώρα, και συνεχίσει να κυβερνιέται με κατινιές, ζήτω που καήκαμε!

Σεξιστικό, και πέρα για πέρα ανάρμοστο είναι το σποτ που συνοδεύει τον… εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας για το οποίο έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες κατακραυγή, αφού προσβάλλει κατάφορα τις νοσηλεύτριες. Πού είναι η "ευαίσθητη Γραμματεία Ισότητας" (εκείνες οι κυρίες, που τις ενόχλησε το αυγό της λαίδης); Αλλά, επειδή το άθλιο σποτ το δημιούργησε φορέας εποπτευόμενος από τον Πολλάκη, «μούγκα» οι «ευαίσθητες» κυρίες της «πρώτης φορά Αριστεράς»

Έτος Αριστοτέλους το 2016. Να θυμίσω ένα μήνυμά του από τα «Πολιτικά»: «Το γένος των Ελλήνων χαρακτηρίζεται από δυνατή ψυχική ορμή και οξεία αντίληψη. Γι’ αυτό ακριβώς και ελεύθερο ζει και άριστη πολιτική έχει και δύναμη να κυριαρχήσει πάνω σε όλους, αρκεί να είναι ενωμένο σε μία πολιτεία». Μόνο που, ηγέτη ο οποίος να υπηρετεί τον λαό και όχι το κόμμα, τον εαυτό του και τους κολλητούς του, για να ενώσει τον λαό, έχουμε να δούμε από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί υποστηρίζεται πως η Τουρκία έχει το πάνω χέρι στη συμφωνία για το προσφυγικό, και φοβάται εκβιαζόμενη η Ευρώπη, μήπως ο Ερντογάν στείλει καραβιές με λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Την ίδια μέρα σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής και λήψη μέτρων όμοιων με τις κυρώσεις προς την Ρωσία.

Ήδη η τουρκική οικονομία βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο, ένα ακόμη πλήγμα και την αποτελείωσε. Και το ξαναγράφω, με πλήρη επίγνωση, υιοθετώντας την άποψη του Μοργκεντάου: Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλος λαός, είχε γράψει, και παριστάνει τον παλικαριά μόνον στους αδυνάτους (και σ’ αυτούς που αποφάσισαν να είναι γιουσουφάκια, συμπληρώνω εγώ).

Α, και γι’ αυτούς που επιμένουν στην «ελληνοτουρκική φιλία» να θυμίσω τι έγραψε ο  αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής: «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο».

Αφιερωμένη στον Φίλη, η προτροπή του Max Von Laye [Βραβείον Νόμπελ Φυσικής]: «Οφείλω χάριτας στην θεία πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που με βοήθησαν να διεισδύσω βαθύτερα στο νόημα των θετικών επιστημών».