Skip to main content

Οι καταγγελίες Πανούση και η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση κατά της κυβέρνησης και πού θα οδηγήσει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία για το προσφυγικό.

Όχι, δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Είμαστε ακόμη πιο κάτω. Με αυτά που συμβαίνουν εδώ, γελούν οι τριτοκοσμικές χώρες μαζί μας. Αντί να δοθούν αποστομωτικές απαντήσεις στις καταγγελίες Πανούση, επιστρατεύεται η γνωστή τακτική της λάσπης, ώστε να μειωθεί το κύρος του καταγγέλλοντος, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγο καιρό ήταν κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ [και ίσως από τους λίγους με στοιχειώδη πολιτική σοβαρότητα].

Αποπροσανατολίζεται ο ελληνικός λαός και εκβιάζεται με παραπομπή στην δικαιοσύνη ο Τύπος, ο οποίος δημοσιοποίησε απόρρητα έγραφα. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα και όχι ότι στα απόρρητα έγραφα καταδεικνύονται κολάσιμες πράξεις.

Ο κ. Τσίπρας όμως και οι σύντροφοί του, δεν κουράστηκαν ακόμη να καλύπτουν τα όσα περίεργα συμβαίνουν στο σπίτι τους με «ξεχασιάρηδες» υπουργούς και με κολάσιμες πράξεις κυβερνητικών στελεχών; Αυτή είναι η διαφάνεια που επαγγέλθηκε;

Και γιατί έγινε η αλλαγή του Νικολόπουλου από την αρμόδια Επιτροπή που θα εξετάσει τις καταγγελίες Πανούση; Δεν καταλαβαίνουν ότι ομολογούν έτσι την ενοχή τους, αντικαθιστώντας έναν βουλευτή που είναι γνωστό πώς δεν πρόκειται να κλείσει το στόμα του;

Προφανώς, και δεν ενδιαφέρεται ο Τσίπρας για την γνώμη που σχηματίζει σιγά-σιγά ο λαός για την πολιτική του. Γνωρίζοντας ότι, ούτε ο ξένος παράγοντας, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να τον ανατρέψουν, αδιαφορεί πλήρως για το ήθος κάποιων που τον περιβάλλουν, οι οποίοι όμως έχουν αρκετή ισχύ σε περιθωριακούς κύκλους [οι οποίοι -καθόλου περιέργως- δεν ενοχλούν την κυβέρνηση, όπως έπρατταν άλλοτε].

Πέρα από αυτό, οι ΗΠΑ και η ΕΕ στέλνουν τον κ. Τσίπρα στην Άγκυρα, ο οποίος ως άπειρος και μη γνώστης των στοιχειωδών κανόνων του πολιτεύεσθαι σε δημοκρατική χώρα, θα καταστήσει το προσφυγικό ζήτημα από διεθνές, σε διακρατικό Αθήνας-Άγκυρας.

Τι θα συναντήσει εκεί; Το προαναγγέλλει ο τουρκικός Τύπος. Η Άγκυρα θα θέσει στην ατζέντα τους ισχυρισμούς της περί «απροθυμίας» των Ελλήνων αξιωματούχων στη διάσωση των προσφύγων καθώς και ότι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού βυθίζουν… τα πλεούμενα των προσφύγων.

Η Τουρκία, θα υποστηρίξει ότι διέσωσε από βέβαιο θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο, δείχνοντας την ευαισθησία της, ενώ δεν πράττουν το ίδιο οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Το Λιμενικό της Ελλάδας, υποστηρίζουν οι Τούρκοι, όταν εντοπίζουν σκάφος με πρόσφυγες στο Αιγαίο, αντί να σώσουν τους πρόσφυγες, δεν ενημερώσουν πάντα την τουρκική ακτοφυλακή.

Αυτά και άλλα παρόμοια θα του πει ο Νταβούτογλου. Και θα αδιαφορήσει πλήρως στα όσα πει η ελληνική πλευρά. Ο Τσίπρας, έπεσε πάλι στην παγίδα, και τα αποτελέσματα των συζητήσεών του, θα είναι όμοια με αυτά που μάς φέρνει μετά από κάθε φορά που «διαπραγματεύεται».

Θα τολμήσει άραγε ο Α. Τσίπρας να ρωτήσει τον Ερντογάν γιατί επέλεξε το «γεράκι» Γκιονούλ για υπουργό Άμυνας; Ένα φανατικό ανθέλληνα, ο οποίος δεν δίστασε να δικαιολογήσει την «αναγκαιότητα» της σφαγής και εκδίωξης εκατομμυρίων Ελλήνων και Αρμενίων, μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ώστε να σχηματιστεί το σύγχρονο κράτος της Τουρκίας.

Καλλισθένης