Skip to main content

Οι κόκκινες γραμμές που καταπατούνται στη Διάσκεψη για το Κυπριακό

Τα ταξίδια των κυβερνητικών στελεχών στην πρώτη θέση, η επιλεκτική ευαισθησία στη Λιβύη και η επίδειξη δύναμης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλά βρε παιδιά… εμείς δεν είπαμε ότι στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, αν δεν συμφωνήσουμε στα κεφάλαια εγγυήσεις/ασφάλεια, δεν θα ανοίξουμε τα άλλα θέματα; Γιατί δεχτήκαμε να συζητούνται παράλληλα σε άλλο τραπέζι τα υπόλοιπα; Μήπως λέγοντας κόκκινη γραμμή, εννοούμε την τουρκική σημαία;

Παρεξήγηση… Υπάρχουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη που ταξιδεύουν πάντα στην πρώτη θέση στα αεροπορικά τους ταξίδια, χρεώνοντας τους πολίτες με υπέρογκα ποσά. Παίρνουν και 20 ευρώ αποζημίωση εκτός έδρας κι ας είναι εκατομμυριούχοι.

Δεν το κάνουν επειδή έχουν "ηθικό πλεονέκτημα", που δικαιολογεί την απληστία τους, αλλά για να μας δείξουν ότι σε λίγο καιρό θα ταξιδεύουμε όλοι πρώτη θέση και το χρήμα στις τσέπες μας θα ρέει άφθονο.

Κάτι τέτοιο είχε πει κι ο Λένιν, όταν κάποιοι σύντροφοί του -από τους αφελείς που πίστευαν στην ουτοπία του κρατικισμού- του έκαναν παρατήρηση επειδή ταξίδευε πάντα στην πρώτη θέση στα τραίνα. «Το κάνω για να δείξω ότι όλοι οι προλετάριοι, με τον κομμουνισμό, θα ταξιδεύουν στην πρώτη θέση», είπε. [Τελικά, κι οι παλιοί και οι καινούργιοι, είναι ίδιας κοπής].

Με συγχωρείτε, οι "προοδευτικοί" όλου του κόσμου… Τσακίσατε την Λιβύη, επειδή ο δικτάτορας Καντάφι, καταπίεζε τους Λίβυους. Έτσι μας είπατε. Όχι επειδή είχε τεράστια ποσά αποθεματικό, και θέλατε να προλάβετε να μη κυκλοφορήσει αφρικανικό νόμισμα, αντιμέτωπο του δολαρίου. Ούτε επειδή είχε επιρροή στις γαλλόφωνες πρώην αποικίες της Γαλλίας, και στενοχωριόταν ο Σαρκοζί.

Αφού λοιπόν σας παρακίνησε ο ανθρωπισμός και διαλύσατε την χώρα, πού είναι το ενδιαφέρον σας για τις σφαγές που παρατηρούνται εκεί και για τις πανάθλιες συνθήκες που ζουν, όσοι ζουν; [Αηδία…]

Αυτό το ύφος και το ήθος της βαρυμαγκιάς δεν ενοχλεί τα σοβαρά στελέχη της Αριστεράς; Δεν καταλαβαίνουν ότι με τα έργα και τις ημέρες των συντρόφων τους, παίρνει κι αυτούς η μπάλα; Γράφει ο Πολάκης -που κατάφερε να μείνει στην ιστορία-, για την Δικαιοσύνη, επειδή δεν του άρεσε μια απόφαση, ότι είναι:

«Για προστασία των Ληστών / Σύνταγμα λάστιχο λοιπόν / Για χάρη των καναλαρχών / (…)  Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή / Είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή"». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύντροφος του Πολάκη, ούτε αυτός ενοχλείται που του λέγει ο Πολάκης ότι επιτρέπει την προστασία νταβατζήδων;

Τέλος η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, όπως αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, και έτσι αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστό πως θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Αφελής απορία: Γιατί τις "άλλες μορφές κινητοποιήσεων" δεν τις επέλεξαν εξ αρχής, ώστε και προβλήματα υγείας να μη υπάρξουν και να μη ξεφτιλιστούμε διεθνώς εν μέσω τουριστικής περιόδου; Ήθελε το Κόμμα [ένα είναι το Κόμμα] να κάνει επίδειξη δύναμης; Ήθελαν οι συνδικαλιστές να δείξουν πόσο μάγκες είναι, για να τους ξαναψηφίσουν; Υπήρξε ανευθυνότητα και απέχθεια για το κοινωνικό σύνολο, που έχει καλύτερες συνθήκες εργασίας; Τι άλλο;

«Η προσδοκία της Ε/κ πλευράς και της Ελλάδας είναι να αρθούν οι εγγυήσεις και να μην μείνει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο. Από αυτό το όνειρο πρέπει να ξυπνήσουν», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.