Skip to main content

Η Mega Sprint Guard πάροχος ασφαλείας εγκαταστάσεων της Μ. Βρετανίας

Για πρώτη φορά μια αμιγώς ελληνική εταιρεία κερδίζει τέτοιο διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πολυεθνικές και εταιρείες Βρετανικών συμφερόντων

Ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών ασφαλείας για την Πρεσβεία και τις εγκαταστάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα επιλέχθηκε η ΜEGA SPRINT GUARD A.Ε., μετά από τη διενέργεια σχετικού διεθνούς διαγωνισμού.

Η ΜEGA SPRINT GUARD κάλυψε πλήρως τις απαιτητικές προδιαγραφές του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και αναδείχθηκε νικήτρια στον διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο την καλύτερη τεχνοοικονομική προσφορά. Η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών ασφαλείας είναι για τρία συν δύο έτη και το άριστα καταρτισμένο προσωπικό της ΜEGA SPRINT GUARD θα δραστηριοποιηθεί σε τομείς διεθνούς προσοχής.

Πρόκειται για άλλη μια επιτυχία της ΜEGA SPRINT GUARD αλλά και μια μοναδική διάκριση, καθώς για πρώτη φορά μια αμιγώς ελληνική εταιρεία κερδίζει έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πολυεθνικές και εταιρείες Βρετανικών συμφερόντων. Με αυτή τη συνεργασία, η ΜEGA SPRINT GUARD επεκτείνει τους τομείς δραστηριότητάς της και στη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε διπλωματικές αποστολές,  ενισχύει τη φήμη της και το κύρος της σε διεθνές επίπεδο και αποκτά ακόμα περισσότερες προοπτικές για νέες συνεργασίες. Με άριστη γνώση του αντικειμένου, πιστοποιημένες υπηρεσίες ασφάλειας και διαρκή εμπλουτισμό τεχνογνωσίας, η ΜEGA SPRINT GUARD διατηρείται σε τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Ο κ. Παναγιώτης Παππάς, Ειδικός Σύμβουλος Ασφάλειας και μέτοχος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που κερδίσαμε αυτόν τον τόσο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό του Υπουργείου Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου.  Στη ΜΕGA SPRINT GUARD είμαστε περήφανοι για όλες τις νέες συνεργασίες μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, καθώς όλες αποτελούν τον καρπό μιας σειράς επικράτησης σε άκρως απαιτητικές διαγωνιστικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια, και καθιστούν την εταιρεία μας ηγέτη, σε πανελλαδικό επίπεδο στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Έχοντας υπόψιν την πολυετή πορεία, εμπειρία και τεχνογνωσία της ΜΕGA SPRINT GUARD, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η επιτυχία και αυτής της νέας συνεργασίας είναι εγγυημένη.»

Ποια είναι η Mega Spring Guard Α.Ε.

Η MEGA SPRINT GUARD Α.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994.  Λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, και σε 11 υποκαταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Απασχολεί 1.463 εργαζόμενους (φύλακες, διοικητικό προσωπικό, υπάλληλοι γραφείου, τεχνικό προσωπικό και οδηγοί). Διαθέτει στόλο 95 αυτοκινήτων, εξοπλισμένων με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, που της επιτρέπουν να βρίσκεται άμεσα και αποτελεσματικά, δίπλα στους πελάτες της. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας, προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών σε κρίσιμους και σημαντικούς τομείς καθώς διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης. Η άρτια ικανότητα παροχής υπηρεσιών με συνέπεια και επαγγελματισμό έχει συντελέσει στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, και εξαιρετικής φήμης στην αγορά. Μερικοί από τους πελάτες της είναι ο όμιλος ΟΤΕ – COSMOTE, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΗ, ο όμιλος CORAL, η ΟΠΑΠ Α.Ε., ο Αγωγός TAP κ.α.

H MEGA SPRINT GUARD A.E. έχει  πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πιστοποιητικό Βιομηχανικής Ασφάλειας επιπέδου ΑΠΟΡΡΗΤΟ – NATO SECRET τόσο για το προσωπικό της όσο και για τις ειδικές απαιτούμενες  εγκαταστάσεις και έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ως Αναγνωρισμένος Οργανισμός Ασφαλείας (Α.Ο.Α.) και διαθέτει την δυνατότητα να εκπονεί αξιολογήσεις ασφαλείας Λιμένων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων, καθώς και σχέδια ασφαλείας λιμένων για την προστασία αυτών από έκνομες ενέργειες, σύμφωνα με τον κώδικα I.S.P.S.

Για το σύνολο των δραστηριοτήτων της, έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει το σύστημα διασφάλισης ποιότητας  ISO 9001:2008, το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης 14001:2004, το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των πληροφοριών ISO/IEC 27001:2013, το σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας ISO 22301:2012, το σύστημα Διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας ISO 39001:2012   και εφαρμόζει το πρότυπο διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 1801:2007/ OSHAS 18001:2007.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν:

- Ασφάλεια πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αερίου
- Στατική φύλαξη εγκαταστάσεων
- Ειδικευμένη επανδρωμένη φύλαξη
- Ασφάλεια ειδικών εγκαταστάσεων στρατιωτικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με τον Ε.Κ.Β.Α.
- Ασφάλεια αεροσκαφών και αερολιμένων
- Ασφάλεια πλοίων και λιμένων σύμφωνα με τον κώδικα ISPS
- Ασφάλεια υποδομών εθνικής άμυνας
- Ασφάλεια λιμένων και αερολιμένων
- Ασφάλεια κοινωνικών εκδηλώσεων - συναυλιών
- Προστασία - Ασφάλεια Επίσημων Προσώπων
- Υπηρεσίες Περιπολίας
- Υπηρεσίες υποδοχής – γραμματειακής υποστήριξης
- Εκπαίδευση σε θέματα ασφαλείας
- Παροχή συμβουλών ασφαλείας   
- Υπηρεσίες ναυαγοσωστικής
- Μελέτες τρωτότητας εγκαταστάσεων
- Αξιολόγηση σχεδίων ασφαλείας        
- Ανάλυση Κινδύνου
- Συστήματα Συναγερμού
- Λύσεις απομακρυσμένης εποπτείας - Κλειστά Κυκλώματα Τηλεόρασης
- Συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης
- Συστήματα πυρανίχνευσης και διαρροής αερίων
- Συστήματα πυρόσβεσης
- Συστήματα περιμετρικής κάλυψης προστασίας
- Υπηρεσίες Κέντρου Λήψης Σημάτων
- Ασφάλεια μεγάλων  αθλητικών εκδηλώσεων