Skip to main content

Η μυστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την Greek Mafia: Συνελήφθησαν πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, δύο ΟΥΚΑΔΕΣ και ένας πορτιέρης

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την Greek Mafia

Εκρηκτικά και πληθώρα όπλων εντοπίστηκαν κατά τη χθεσινή μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σε σπίτια στην Αθήνα, στο Πέραμα και στον Πειραιά, κατά την οποία συνελήφθη και πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για αναρχική τρομοκρατία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την Greek Mafia. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Όσον αφορά τους τέσσερις συλληφθέντες, πέραν του 45χρονου πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων», χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί:

    Σε δύο στελέχη ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού, 33 και 32 ετών αντίστοιχα.
    Σε έναν 32χρονο, δίδυμο αδελφό του ενός εκ των δύο ΟΥΚάδων, ο οποίος εργαζόταν ως πορτιέρης σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και έχει κατηγορηθεί για βιασμό το 2018.

Οι τρεις τελευταίοι ήταν γνωστοί στις Αρχές, καθώς έχουν κατηγορηθεί για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ.

Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων έχει εκτίσει στο παρελθόν και ποινή φυλάκισης, αφού είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στην οργάνωση και είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019.

Ο λιμενικός και ο πορτιέρης, που είναι αδέρφια, καθώς και ο 4ος συλληφθείς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    -2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
    -4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
    χειροβομβίδα,
    πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
    γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
    -2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,
    -281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
    κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
    φορητός ασύρματος,
    αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
    υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
    αλεξίσφαιρο γιλέκο,
    πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
    -5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,
    -4- σιδερογροθιές,
    ρόπαλο,
    φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,
    αναβολικές ουσίες,
    αμπούλες αερίου,
    -11- κινητά τηλέφωνα,
    -6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
    εξωτερικός σκληρός δίσκος,
    ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.