Skip to main content

Η ΝΔ στις Αιγές, η φόρα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και η διαφοροποίηση Μάλαμα

Το μήνυμα της Μάλαμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η τριπλής σημασίας συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης αύριο και ο στενός συνεργάτης του Τζιτζικώστα

-Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Αιγές ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο συνήθης ύποπτος, Φάνης Παπάς. Γύρω του, τόσο στη Μελίκη, όσο και στις Αιγές οι τοπικοί βουλευτές Ημαθίας, Απόστολος Βεσιρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αλλά και η βουλευτής Επικρατείας, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Στην περιοχή ο κ. Μητσοτάκης άφησε το αποτύπωμά του, καθώς εγκαινίασε ως πρωθυπουργός, τόσο το νέο Μουσείο της Βεργίνας, όσο και τον «Παρθενώνα της Μακεδονίας». Δικαίως υπερήφανος και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος χρηματοδότησε όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια τα έργα και πιστώνεται την ολοκλήρωσή τους και την ανάδειξη του τόπου και της Ιστορίας της Μακεδονίας. Όπως άλλωστε και η υπεύθυνη, Αγγελική Κοτταρίδη.

-Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει η νομαρχιακή επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για πρώτη φορά μέσα στο 2024 και η συνεδρίαση είναι σημαντική. Πρώτον αποφασίζεται η συγκρότηση της τοπικής επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές. Δεύτερον θα πέσουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα για τις υποψηφιότητες των ευρωβουλευτών που θα προτείνει στο κόμμα η τοπική οργάνωση. Και τρίτον θα γίνει κουβέντα για τη σημαντική εκδήλωση της κοπής της πίτας της νομαρχιακής, που προσδιορίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου, παρουσία μάλιστα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Νίκου Ανδρουλάκη. Μπήκαν με φόρα στο 2024 στο τοπικό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής...

-Μπαϊράκι από τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα, στην πρόσκληση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, για τις Σπέτσες. Με δηκτικό μάλιστα τρόπο η κ. Μάλαμα, που συνηθίζει να μην είναι κόντρα στο κεντρικό ρεύμα και στήριξε τη νέα ηγεσία από την αρχή, αποφάσισε να διαφοροποιηθεί δημοσίως σε αυτή την απόφαση του προέδρου, κάτι που προφανώς ζύγισε πολύ πριν το κάνει. Εξάλλου, η κ. Μάλαμα είναι και τομεάρχης του κόμματος, θέση ευθύνης, την οποία πήρε μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Κασσελάκη, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην αποστασιοποίησή της από τη μάζωξη των Σπετσών. Αν θα έχει και συνέχεια όλο αυτό, που προφανώς ενόχλησε και τους νεοπροεδρικούς, θα το δούμε.

Θεόδωρος Μητράκας συνεχίζει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια από εκεί που σταμάτησε, ως πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Μητράκας, από τους στενούς συνεργάτες του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, αποδείχτηκε εξαιρετικά ικανός στη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο, παρά τις διαφωνίες, το όργανο λειτούργησε με βάση τον κανονισμό και χωρίς εντάσεις. Αιτία η δική του στάση και η διάθεση συνεννόησης με όλες τις παρατάξεις, παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν αποφάσεις για ζητήματα που διχάζουν, συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα στα οποία υπάρχουν ριζικές πολιτικές διαφοροποιήσεις και στα περισσότερα βρέθηκε η χρυσή τομή. Έτσι έχει ήσυχο το κεφάλι του και ο κ. Τζιτζικώστας, που ήταν προφανές ότι θα τον επέλεγε εκ νέου για πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου.