Skip to main content

Οι Podemos απορρίπτουν συνεργασία με Σοσιαλιστές και Κεντρώους

Οι Podemos έγραψαν στον λογαριασμό του κόμματος στο twitter πως η προτεινόμενη συνεργασία καταψηφίστηκε από περίπου 150.000 μέλη του.

Τη συμμετοχή σε κυβερνητικό συνασπισμό στην Ισπανία με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών και του φιλελεύθερου κόμματος Ciudadanos απέρριψε το 88% των μελών του αριστερού Podemos, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, το Podemos έγραψε στον λογαριασμό του κόμματος στο twitter πως η προτεινόμενη συνεργασία καταψηφίστηκε από περίπου 150.000 μέλη του.

Οι Σοσιαλιστές και το Ciudadanos έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Οι ηγέτες του Podemos είχαν απορρίψει μια συνεργασία με το Ciudadanos, υποστηρίζοντας πως δεν θα φέρει κάποια αλλαγή στην πολιτική ζωή της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εθνικές εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου η Ισπανία δεν έχει καταφέρει ακόμα να συγκροτήσει κυβέρνηση, ενώ η πίεση για εύρεση λύσης στο πολιτικό αδιέξοδο αυξάνεται καθώς η χώρα υπερέβη τον στόχο για το έλλειμμα του 2015.