Skip to main content

Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης και πώς η Μόσχα «πούλησε» τον Λαφαζάνη

Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης που χτύπησε τον Αλέξη, πώς η Μόσχα «πούλησε» τον Λαφαζάνη και το χαμηλό βλέμμα του Βαγγέλη στη Ζωή.

Πολύ ήσυχοι είναι με τις εκλογές μας οι δανειστές. Λες να συμφώνησαν ήδη σε συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ; (μη λαμβάνετε υπόψη τις αρνήσεις των πολιτικών - προεκλογικές είναι). Η Μέρκελ είπε πως η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης.

Από δε την Κομισιόν πληροφορούμαστε πως ο Τσίπρας πριν ανακοινώσει στον ελληνικό λαό την απόφασή του για παραίτηση, είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους (πόσα γίνονται για μας, χωρίς εμάς;).

Κι όταν λέμε «Ευρωπαίους» εννοούμε τους δανειστές μας, εκείνους τους «γύπες», τους «αδίστακτους τοκογλύφους» που εκβίασαν τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις που δεν ήθελε. Φαίνεται πως ο Τσίπρας κατελήφθη από το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», όπως λέγεται η πάθηση όπου το θύμα ερωτεύεται τον βιαστή του.

Άρχισαν πάντως, οι πολιτικοί μας, να βρίζονται σκληρά, που σημαίνει ότι άρχισε ήδη και η προεκλογική περίοδος. Το ήθος και το ύφος των πολιτικών και του πολιτικού λόγου, οφείλει κατ’ αυτήν την περίοδο να είναι ανάλογο με την εικόνα της τριτοκοσμικής πολιτικής ζωής μας. Αν κάνουν πολιτισμένους διαλόγους, θα πέσουν στην εκτίμησή μας.

Θα κτυπήσει διαφθορά και διαπλοκή, είπε ο Τσίπρας. Αυτό σημαίνει ότι θα παραιτηθούν οι γιοι, κόρες, ανήψια, σύντροφοι, εξάδελφοι των κυβερνητικών, οι οποίοι πρώτοι έσπευσαν να καταλάβουν θέσεις στο Δημόσιο, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους να μη βλέπουν φως, αφού δεν έχουν βαθμό συγγένειας με την «πρώτη φορά Αριστερά»;

Και η Μόσχα πούλησε τον Λαφαζάνη. Πού θα στηρίξει τώρα την δραχμή; Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής, Κονσταντίν Κοσατσιόφ, εκτίμησε ότι η παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού «κατά κανένα τρόπο δεν μαρτυρά ότι ο Α.Τσίπρας παύει να διεκδικεί την εξουσία. Το αντίθετο, είναι ένας τακτικός ελιγμός ώστε να ενισχύσει τις θέσεις του στην εξουσία».

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες του ανθρωπισμού, που σκίζεται η καρδιά τους για το «ανθρωπιστικό δράμα των λαθρομεταναστών», αλλά δεν είδαν κανένα δράμα των κατοίκων των νησιών. Βλέπουν άραγε τις ηλικίες των Σύρων; Κατά 90% είναι άνθρωποι που μπορούν να πάρουν όπλα, αλλά την κοπάνησαν αρνούμενοι να υπερασπίσουν την Πατρίδα τους. Αν κατατάσσονταν στον συριακό στρατό όλοι αυτοί, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, και στην χώρα τους και στην δική μας.

Συζήτηση Μεϊμαράκη με Κωνσταντοπούλου. Σε όλη σχεδόν την διάρκεια που κράτησε η συζήτηση, ο Μεϊμαράκης απέφυγε να δει στα μάτια την Ζωή όσο μιλούσε. Την φοβότανε, ή την απαξίωσε; Να ζητήσει πίσω την ανθοδέσμη που της έδωσε όταν της παρέδωσε την προεδρία της Βουλής.

Μάθαμε ότι ο Τσίπρας δεν έχει κανένα πρόβλημα με την συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επαναλάβει όσα είπε πέρσι τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Γιατί να υποσχεθεί άλλα; Μήπως θα τα εφαρμόσει;

Να δούμε και τα θετικά των εκλογών. Λίγο είναι ότι θα απαλλαγούμε από την Κωνσταντοπούλου και τον Μητρόπουλο, που δεν θα κοσμούν πλέον με την παρουσία τους τα έδρανα του Προεδρείου;

Καλλισθένης