Skip to main content

Οι Ρώσοι, η Κωνσταντινούπολη και οι μουσικόφιλοι μουσουλμάνοι

Μεγάλο σκάνδαλο χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την πρόταση Ρώσου βουλευτή, να καθιερώσει η Ρωσία την ονομασία Κωνσταντινούπολη.

Με το κομμουνιστικό τραγούδι του Πάνου Τζαβέλα "Οι αστοί τρομάξανε", απάντησε ο Παύλος Πολάκης στη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η δήλωσή του για τους δικαστές. Τρομάξανε τόσο πολύ οι αστοί από τους κομμουνιστές, τύπου Πολάκη, που έγιναν σμπαράλια τα κομμουνιστικά κράτη. Σκέψου και να μη τρομάζανε.

Μεγάλο σκάνδαλο χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την πρόταση Ρώσου βουλευτή, να καθιερώσει η Ρωσία την ονομασία Κωνσταντινούπολη αντί για το τουρκικό Ιστανμπούλ, σε όλες τις διεθνείς της συναλλαγές [κάτι που ποτέ δεν το τόλμησε η ελληνική πλευρά, η οποία σε διμερείς επαφές, για να μην θίξει τους Τούρκους, αναγράφει Ιστανμπούλ, ο δε γιος της Μάργκαρετ και σε δηλώσεις του στον ελληνικό Τύπο αποκάλεσε Ιστανμπούλ την Κωνσταντινούπολη].

Η Russia Today πρόβαλε εκτενώς την πρόταση αυτή με την αιτιολογία ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το ιστορικά καταξιωμένο όνομα της Βασιλεύουσας των πόλεων και ότι θα πρέπει να καθιερωθεί αυτή η ονομασία, ακόμα και αν ορισμένοι Ρώσοι την ονομάζουν Τσάριγκραντ. (Κάποιοι Έλληνες θερμοκέφαλοι που υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι θα μας δώσουν την Κωνσταντινούπολη, ας προσέξουν την ονομασία που της δίνουν - Τσάριγκραντ].

Δεν ξεχνά ο Κώστας Πολίτης την παλιά κόντρα με τον Γκάλη; Υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν εκτιμά την "κοινωνική παρουσία" του Γκάλη [και λησμονώντας ότι χάρη σ' αυτόν έκανε όνομα, με την Εθνική], με δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έκανε λάθος μετονομάζοντας το κλειστό του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης».

Είπε ο Ζέρβας, πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτός δεν είναι ο Γ. Μπουτάρης που γνώρισα και γνώρισε όλη η πόλη. Μπορεί να έχει το δικό του ιδιαίτερο στυλ σε αυτά που λέει, αλλά η οποιαδήποτε κριτική και συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεριάλιτι και ατάκας».

Ο Ζέρβας πρέπει να σκεφθεί: Άλλαξε ο Μπουτάρης στην πορεία, ή αυτός ήταν πάντα και τους παρέσυρε νομίζοντας πως είναι άλλος; Δεν γίνεται κάποιος αυταρχικός στα 70 του.

Πόσες φορές έχουμε γράψει στη Voria.gr., ότι όλα όσα συμβαίνουν διεθνώς, σημαίνουν -πλην των άλλων- ότι θα κατατμηθούν οι χώρες, τουλάχιστον σε τρία κομμάτια; Κάποιοι θα είπαν σίγουρα «αυτά δεν γίνονται». Στη Λιβύη έγινε, και επισημοποιείται και στην Συρία.

Το Ιράκ πρέπει να διαμελιστεί σε τρεις διαφορετικές επικράτειες. Μια σουνιτική (δυτικά), μια σιιτική (ανατολικά) και μια κουρδική (βόρεια), υποστήριξε την Πέμπτη ο Μασρούρ Μπαρζανί. Ο Κούρδος αξιωματούχος υποστήριξε ότι μόνο έτσι θα αποφευχθεί μια νέα αιματοχυσία στο μέλλον.

Ζήτω η πολυπολιτισμική κοινωνία. "Τι κάνετε εσείς εδώ μέσα στο ραμαζάνι, φύγετε!", φώναζαν Τούρκοι μουσουλμάνοι στους θαμώνες σε ένα μουσικό στέκι στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια κατέστρεψαν τα μηχανήματα, έσπρωξαν βίαια τους ανθρώπους, με ελαφρούς ευτυχώς τραυματισμούς, προς την έξοδο του καταστήματος, βρίζοντάς τους και χτυπώντας τους. "Θα σας σκοτώσουμε μπάσταρδοι", φώναζε ένας από τους ισλαμιστές που τους επιτέθηκαν. Έγινε εχθές από μουσικόφιλους μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά συνάντησαν κι αυτοί το ευγενικό πρόσωπο της τουρκικής Αστυνομίας.
 

Business Story
Off