Skip to main content

Η Ρωσία απελαύνει 9 Φινλανδούς διπλωμάτες σε μια κίνηση αντιποίνων

Η Φινλανδία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι απελαύνει εννέα Ρώσους διπλωμάτες

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι απελαύνει εννέα διπλωμάτες από τη Φινλανδία, γείτονα χώρα της Ρωσίας και το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση αντιποίνων.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι απελαύνει εννέα Ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται σε αποστολές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Ρωσία είχε επίσης αποφασίσει να κλείσει το φινλανδικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τη Φινλανδία ότι ακολουθεί πολιτική «αντιπαράθεσης» απέναντι στη Μόσχα.

«Επισημάνθηκε ότι οι παράμετροι που συζητούνται τώρα για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποτελούν απειλή στην ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η ενθάρρυνση του καθεστώτος του Κιέβου να προχωρήσει σε πόλεμο και ο εξοπλισμός του με δυτικά όπλα ισοδυναμούν με ξεκάθαρες εχθρικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας», ανέφερε η ρωσική ανακοίνωση.

«Αυτή η γραμμή των φινλανδικών αρχών δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο χαρακτήρισε τα μέτρα «σκληρή και ασύμμετρη απάντηση στις αποφάσεις απέλασης της Φινλανδίας». Δήλωσε ότι η Φινλανδία ετοιμάζεται, ως απάντηση, να κλείσει το ρωσικό προξενείο στο Τούρκου.