Skip to main content

Η Ρουμανία «ψηφίζει» ξανά Χαλκιδική για τις διακοπές της

Η Χαλκιδική έδωσε βροντερό παρών και έκανε για μία ακόμη χρονιά αισθητή την παρουσία της στην Ρουμανία

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας στην έκθεση TTRRomanian Tourism Fair 2024 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Βουκουρεστίου Romexpo από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024.

Μαζί με τους επαγγελματίες του νομού, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, τουριστικά καταλύματα της Σιθωνίας και όχι μόνο, η Χαλκιδική με το μοναδικό της νησί την Αμμουλιανή έδωσε βροντερό παρών και έκανε για μία ακόμη χρονιά αισθητή την παρουσία της στην Ρουμανία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Βουκουρέστι, η Ελλάδα παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων τουριστών και η Χαλκιδική εξακολουθεί να είναι η πρώτη τους επιλογή.

Στο πλαίσιο της προώθησης των επιχειρήσεων και του προορισμού έγιναν συναντήσεις (B2B) που διοργανώθηκαν από το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία με την αμέριστη συμπαράσταση του Διεθυντή κ. Γ. Σταφυλάκη και των στελεχών του. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης έκθεσης διανεμήθηκε και έγινε ανάρπαστο το έντυπο υλικό της Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν επαφές και συμφωνίες με ΜΜΕ ώστε να διοργανωθούν δημοσιογραφικά ταξίδια γνωριμίας με τον προορισμό.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα της Ρουμανίας μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής βρίσκεται σε κάθε αγορά στόχο για την προώθηση της Χαλκιδικής και 15 συναπτά έτη στην TTR, αποτέλεσμα αυτού η Χαλκιδική να παραμένει πρώτος προορισμός για τους Ρουμάνους οδικούς τουρίστες για το 2024 και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την νέα σεζόν που έρχεται. Από 31 Μαρτίου 2024 οι αεροπορικές διαδικασίες άφιξης γίνονται πιο εύκολες για τους φίλους μας από τη Ρουμανία καθώς τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα να άρουν τους ελέγχους στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα των χωρών Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Ο ΤΟΧ ανέλαβε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει μέσω ερώτησης της Ευρωβουλευτού κυρίας Σπυράκη στις 27/1 στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να υπάρξει νέα απόφαση για να οριστεί ημερομηνία της άρσης των ελέγχων στα χερσαία σύνορα κάτι το οποίο ενδιαφέρει άμεσα όλο τον οδικό τουρισμό. Όσων αφορά την έναρξη της σεζόν (26/4) προέκυψαν συζητήσεις για το έργο του fly over και ενημερώσαμε τα τουριστικά γραφεία και τους εκπροσώπους τους για τις εναλλακτικές διαδρομές προσέγγισης του νομού μας».

Τέλος αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και η συμμετοχή όλων των φορέων, των Ενώσεων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και κάθε μεμονωμένης επιχείρησης, στην προσπάθεια της τουριστικής προώθησης του τόπου.