Skip to main content

Η Σεούλ παραδέχεται ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να οργανώσει επίθεση σαν της Χαμάς

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να οργανώσει μια αιφνιδιαστική επίθεση όπως η Χαμάς, να χρησιμοποιήσει πολιτικό εξοπλισμό και τεχνολογία για στρατιωτικούς σκοπούς και να διεξαγάγει ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας κοινωνικά δίκτυα

Ο στρατός της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο του αμυντικού του σχεδιασμού, δεν αποκλείει να οργανώσει η Βόρεια Κορέα αιφνιδιαστική επίθεση και να χρησιμοποιήσει τις τακτικές που χρησιμοποίησε η Χαμάς κατά του Ισραήλ κατά την πρόσφατη κλιμάκωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Ο επικεφαλής του Επιτελείου Επιχειρήσεων της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Κορέας Κανγκ Σιν-Τσουλ υπέβαλε έκθεση στην κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας σχετικά με τα διδάγματα από τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η αιφνιδιαστική επιχείρηση της Χαμάς ήταν επιτυχής. Αρκετές χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που ελαχιστοποίησε την αποτελεσματικότητα του Iron Dome», δήλωσε ο κ. Κανγκ.

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα μπορεί να οργανώσει μια αιφνιδιαστική επίθεση όπως η Χαμάς, να χρησιμοποιήσει πολιτικό εξοπλισμό και τεχνολογία για στρατιωτικούς σκοπούς, να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των αμυντικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και να διεξαγάγει ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Κανγκ μίλησε για μεθόδους αντιμετώπισης αιφνιδιαστικών επιθέσεων. «Κατά τη μαζική ανταπόκριση, το πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού, το οποίο είναι ικανό να απειλήσει τη συσσώρευση της πρωτεύουσας, θα εξουδετερωθεί και οι δυνάμεις αναχαίτισης θα εξασφαλίσουν την προστασία βασικών εγκαταστάσεων και βάσεων στην περιοχή», είπε ο στρατιωτικός.

Ενημέρωσε επίσης για προετοιμασίες για την καταπολέμηση drones και επιθέσεις από εχθρικές ειδικές δυνάμεις.

Πηγή: TASS, Yonhap