Skip to main content

Η σύγχυση του Μουζάλα και η μαύρη επέτειος της Μαρφίν

Η πλήρης σύγχυση του Μουζάλα, η αποχώρηση Νταβούτογλου από την ηγεσία του ΑΚΡ και η μαύρη επέτειος της δολοφονίας των υπαλλήλων της Μαρφίν.

Καλά λένε "ποτέ, μη λες ποτέ". Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα συμφωνήσω με τον Μπαρουφάκη. Και όμως… Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως επικίνδυνο πρόσωπο την Χίλαρι Κλίντον και εξήγησε στο Business Insider γιατί έχει αυτή την άποψη.

«Επειδή είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της Αριστεράς. Είναι σαν να λες, ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζέγκινς Χαν. Δεν βγάζει πολύ νόημα», είπε. Συμφωνώ. Η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έχει φραγμούς. Σε κανένα θέμα. Και δεν το κρύβει.

Ο Μουζάλας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, ή κόλλησε κι αυτός την "παραπλανήτιδα", που είναι η αγαπημένη και πολυχρησιμοποιημένη κυβερνητική μέθοδος. Εδώ και δυο μήνες μάς λέει, ότι όπου νάναι θα πειστούν οι πρόσφυγες και θα φύγουν από την Ειδομένη. Εν τω μεταξύ καταστρέφονται επιχειρήσεις, διπλομανταρώνονται οι κάτοικοι της περιοχής, τουρίστες αλλάζουν προορισμό, η χώρα διαλύεται, κι ο Μουζάλας πετάει χαρταετό.

Παρακαλεί η… σοβαρή κυβέρνησή μας τους πρόσφυγες να φύγουν από την σιδηροδρομική γραμμή. Ως πότε; Δεν θέλει να στείλει τα ματ, επειδή είναι απασχολημένα να διαλύουν συγκεντρώσεις των συνταξιούχων. Και βλέποντας οι πρόσφυγες την αδυναμία του κράτους, πετροβολούν τους αστυνομικούς, τους οποίους δεν επιτρέπουν να αντιδράσουν. Αυτό δεν είναι αφασία, όπως λένε πολλοί. Αναισθησία, για τα προβλήματα του λαού, θεωρώ ότι είναι.

Προσπαθούν οι κυβερνητικοί αριστεριστές να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στην ιδεολογία τους. Όπως κάποιος ανόητος γιγαντόσωμος άνδρας, που θέλει να προσαρμόσει το πόδι του σε ένα παιδικό παπουτσάκι.

Ως και ο αχυράνθρωπος Νταβούτογλου δεν αντέχει τον σουλτάνο, και αποχωρεί. Κρατάω πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού μου, την περίπτωση να τον απέσυραν οι ισχυροί, προσδίδοντάς του εικόνα αντίθετη με τον αντιπαθητικό πλέον Ερντογάν, ώστε να υπάρχει ως «χρυσή εφεδρεία», όταν έρθει η στιγμή των μεγάλων αλλαγών στην Τουρκία [που δεν φαίνεται να αργεί]. Σημειώστε, ότι βρίσκεται σε αναμονή και ο Γκιουλ.

Έξη χρόνια από την δολοφονία των υπαλλήλων της Μαρφίν και οι "προοδευτικοί" δολοφόνοι δεν δικάστηκαν ακόμη. Μάλιστα, ο Κατρούγκαλος, χρησιμοποιώντας το "ηθικό πλεονέκτημα" που έχει ως κομμουνιστής -κατά δήλωση- και "ταξικός αποστάτης" -επίσης κατά δήλωση- έβγαλε την δικαστική απόφαση πριν γίνει η δίκη: «Ήταν προβοκάτσια», είπε, με την σοβαρότητα που τον διακρίνει. Δεν είπε όμως, πως αν δε ήσαν αριστεριστές οι δολοφόνοι, θα είχαν καταδικαστεί από τον πρώτο μήνα, δεν θα προστατεύονταν.

Επειδή γίνεται λόγος κατά καιρούς για "αυγά φιδιού", ποιος θα ρίξει μια ματιά στη Θράκη, για να μετρήσει εκεί τα αυγά, όχι μικρού φιδιού αλλά ολόκληρου πύθωνα; Ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ανέφερε πως η τουρκική μειονότητα βιώνει στην δυτική Θράκη σοβαρά προβλήματα, Και αναφερόμενος στην Τουρκία, δήλωσε:

«Φυσικά με την μητέρα πατρίδα υπάρχει ένας άρρηκτος δεσμός. Είμαστε σαν κρέας με το νύχι. Εμείς θέλουμε μια ισχυρή Τουρκία. Αισθανόμαστε περήφανοι για τα βήματα ισχυροποίησης της Τουρκίας. Η αγκαλιά που άνοιξε στον τουρκικό κόσμο είναι πολύ σημαντική, αυτό είναι κάτι που το έχουμε μεγάλη ανάγκη». Γι’ αυτά τα αυγά, ποιος θα μιλήσει;