Skip to main content

Οι συμβουλές του Γ. Παπανδρέου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι δηλώσεις Τσίπρα ένα χρόνο πριν, οι Βούλγαροι που διαπίστωσαν ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι Μακεδόνες και πώς θα διαλυθεί η Δύση.

Ο πασίγνωστος διεθνώς για τις πολιτικές ικανότητές του γιος της Μάργκαρετ, απεκάλυψε πάλι τα εσώψυχά του στην Τουρκία. Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην… βαρυσήμαντη ομιλία του συμβούλευσε την Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη να σταματήσει να προβάλει εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Ανατολή και από τον Νότο.

Το επιχείρημά του ήταν «ό,τι και να κάνουν όσα εμπόδια και να βάλουν… αυτοί πάλι θα έρθουν, θέλετε δεν θέλετε!». Αλλά ο εν λόγω γιος, δεν ξέχασε και την υποστήριξή του στο Σχέδιο Ανάν και πρότεινε να επιλυθεί το Κυπριακό επί τη βάσει ενός ανάλογου σχεδίου.

Αυτόν τον άνθρωπο τον ψήφισαν οι μισοί περίπου  Έλληνες για πρωθυπουργό, και τώρα αναρωτιούνται γιατί κατάντησε η Ελλάδα όπως κατάντησε.

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, πώς θα διαλυθεί η Δύση στο μέλλον, χωρίς βομβαρδισμούς: Από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η μεσαία τάξη στην Αμερική κατεβαίνει κοινωνικό επίπεδο και δεν αποτελεί πλέον την πλειοψηφία (από 61% το 1971 σε 50% το 2015). Από εθνοτικής πλευράς, λίγος χρόνος απομένει που οι Λατίνοι και οι Μαύροι θα ξεπεράσουν το 50% του πληθυσμού. Οι WASP χάνουν την εξουσία. Ήδη υπάρχουν Πολιτείες που ζητούν την ανεξαρτησία τους.

Κοίτα τι βρίσκεις όταν ψάχνεις τις παλιές δηλώσεις. Είχε πει ο Τσίπρας (31 Ιανουαρίου.2015): «Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω! Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου… Εννοούμε αυτά που λέμε, και είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας». Τι να σχολιάσεις τώρα;

Δεν μας έφταναν οι Αλβανοί, που κάποιος πονηρός τους έπεισε ότι είναι απόγονοι των Ιλλυριών, ούτε οι Σκοπιανοί που είναι αδέλφια με τον Μεγαλέξανδρο, έχουμε και τους Βουλγάρους που ενώ μέχρι τώρα προσπαθούσαν να συνταιριάξουν την σλαβική καταγωγή τους με τους αρχαίους Θράκες, αίφνης διαπίστωσαν πως αυτοί είναι οι γνήσιοι Μακεδόνες.

Με ένα απίστευτο βιασμό της λογικής, Βούλγαρος «λόγιος» υποστηρίζει ότι, οι 10.000 στρατιώτες Μακεδόνες είχαν νυμφευτεί με Βακτριανές, δηλαδή… Βουλγάρες! Από πού συνάγεται αυτό; Η Βακτρία, λέει, «ήταν το μεγαλύτερο βασίλειο στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι Βούλγαροι που κατοικούσαν στα βουνά του Χίντου Κους.

» Από αυτούς τους γάμους γεννήθηκαν παιδιά, που ξεκίνησαν πεζή με τον Χαν Ασπαρούχ και Χαν Κούβερ και έφθασαν στο Νις και από εκεί άλλοι πήγαν στο Βελιγράδι και στα Σκόπια και άλλοι από την Πλίσκα και το Πρέσλαβ στη Θράκη, και ήρθαν να επανακαταλάβουν τη γη των προγόνων τους. Δηλαδή, τη γη του Αλέξανδρου του Μακεδόνα».

Θα έβαζα στοίχημα ότι τέτοιο σενάριο ούτε ο Φώσκολος δεν θα μπορούσε ένα σκεφτεί, αν δεν έβγαιναν άλλοι Βούλγαροι «λόγιοι», που παρουσίασαν καινούργια εκδοχή. Ότι δεν είναι Σλάβοι, αλλά η «βουλγαρική κρατική υπόσταση, δεν ξεκινά στα 681, αλλά στα 165 μ.Χ. (…) και πρέπει αυτό το έτος να καθορισθεί ως ένας νέος χρονολογικός ορίζοντας στην ιστορία μας», υποστηρίζουν.