Skip to main content

Η Σουρωτή μπαίνει δυνατά για το 15% των μετοχών που εκποιούνται

Η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να διεκδικήσει, μαζί με τον Σύλλογο Μικρομετόχων, το πακέτο που θα βγει σε πλειστηριασμό στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Σουρωτής Α.Ε., με ποσοστό απαρτίας 68%, αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου, να διεκδικήσει η εταιρεία την απόκτηση του 10% από το μετοχικό πακέτο του 15%, που εκπλειστηριάζει σε δημόσια διαδικασία, η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι μέτοχοι κατά τη γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισαν να διεκδικήσουν αυτό το μετοχικό πακέτο και για εύρος τιμής ανά μετοχή από 0,43 ευρώ έως 0,62 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με την απόφαση της εταιρείας συμπαρατάσσεται και ο Σύλλογος Μικρομετόχων, ενώ στην έκτακτη γενική συνέλευση, συμμετείχαν είτε αυτοπροσώπως είτε δι΄εκπροσώπων, 450 μικρομέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτής Α.Ε.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες, Εταιρεία και μέτοχοι θα συντάξουν κοινή πρόταση αγοράς του 15% των μετοχών της Σουρωτής που θα δοθούν στον δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό , ο οποίος μετά από αναβολή, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αυτό το 15% (2.343.456 μετοχές) είναι μέρος μετοχικού πακέτου 17,8% που ανήκε στην εταιρεία "Μυστράς" και είχε δοθεί ως ενέχυρο στην Τράπεζα Πειραιώς, πού τώρα το εκποιεί. Βάση της αποτίμησης της τράπεζας η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό θα είναι το 1.007.000 ευρώ.

Οι μέτοχοι και η διοίκηση της Σουρωτής Α.Ε. θα "χτυπήσουν" το πακέτο του 15%, καθώς θέλουν να αποφύγουν μία ενδεχόμενη επιθετική κίνηση εξαγοράς που θα αποβεί σε βάρος των πολλών μικρομετόχων της εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Σουρωτή είχε ζητήσει την αναβολή του δημόσιου αναγκαστικού πλειστηριασμού, αίτημα που ικανοποίησε η Πειραιώς.

Η διοίκηση της Σουρωτής, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, έχει ισχυρή θέληση για την απόκτηση αυτού του μετοχικού πακέτου και θα επιδιώξει, απευθυνόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς, να το αποκτήσει εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Σουρωτή έχει 1.400 μικρομετόχους που ελέγχουν ποσοστό άνω του 56% του μετοχικού κεφαλαίου. Τα μέλη του Συλλόγου Μικρομετόχων ελέγχουν κάτι παραπάνω από το 30%. Επίσης, μερίδιο μετοχικό 16% έχει ο Δήμος Θέρμης, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ελέγχει ποσοστό 4,5%.