Skip to main content

Οι Τούρκοι καιροφυλακτούν τα ελληνικά ψάρια - Τι βγαίνει σε πώληση

Οι πηγές της Voria.gr αναφέρουν ότι ένας τουλάχιστον τουρκικός όμιλος (Κοτς) έχει ζητήσει από τον σύμβουλο πώλησης (Lazard) πληροφορίες

Η αγορά επιμένει ότι για τα δύο μεγάλα ιχθυοτροφεία (Σελόντα και Νηρέας), που θα βγουν αρχές Ιουλίου προς πώληση, θα υπάρξει και τουρκικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, συνήθως πολύ καλά ενημερωμένες πηγές της Voria.gr, που βρίσκονται σε γνώση αυτής της ιστορίας, επιμένουν ότι:

α) Οι Τούρκοι θα εμφανιστούν, αλλά θα "κοπούν" για ...εθνικούς λόγους (σσ οι εγκαταστάσεις των δύο εταιριών βρίσκονται σε όλο το Αιγαίο κι αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κανείς το "απαγορευτικό")

β) Αν επιχειρήσουν να "κρυφτούν" πίσω από αμερικανικά funds, θα εντοπιστούν, μας λένε όσοι ασχολούνται με το project πολύ στενά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παρόν στη διαδικασία θα δώσουν πάνω από 10 ξένα επενδυτικά κεφάλαια. Συνεπώς, το έργο όσων αναλάβουν αυτή την αποστολή, θα είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, δεν είναι και ...ακατόρθωτο.

Γιατί, όμως, οι Τούρκοι επιμένουν τόσο πολύ για να μπουν σε αυτό το project; Το πιθανότερο είναι πως φοβούνται δασμούς από την ΕΕ στα δικά τους ψάρια και ψάχνουν «ευρωπαϊκή» διέξοδο. Και η ελληνική, για πολλούς λόγους, είναι η καλύτερη. 

Κατ' αρχήν η γειτνίαση συμφέρει για λόγους οικονομίας. Κατά δεύτερον, για λόγους οικονομικής και επιχειρηματικής διείσδυσης στη χώρα μας. 

Οι πηγές της Voria.gr αναφέρουν ότι ένας τουλάχιστον τουρκικός όμιλος (Κοτς) έχει ζητήσει από τον σύμβουλο πώλησης (Lazard) πληροφορίες. Δεν αποκλείεται, όμως, στο τέλος της ημέρας να είναι πολύ περισσότεροι.