Skip to main content

Η τουριστική προβολή της Πιερίας μέσα από τα social media

Την περιοχή επισκέφτηκαν φωτογράφοι, bloggers και δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίοι γέμισαν τα social media με τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες

Τα «μυστικά ομορφιάς» της Πιερίας ανέδειξε ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) στο πλαίσιο της δράσης «#My_Olympus_Riviera», που έγινε σε συνεργασία με τη φωτογραφική κοινότητα «Greek Ιnstagramers Events».

Την περιοχή επισκέφτηκαν φωτογράφοι, bloggers και δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίοι γέμισαν τα social media με τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες. Στις εικόνες τους συνδύασαν τη θάλασσα, τον ήλιο και το βουνό, βασικά σημεία ενδιαφέροντος του νομού και ιδιαίτερα στον τόπο κατοικίας των θεών του Ολύμπου.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον δήμο Δίου Ολύμπου και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με την υποστήριξη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας.

Τα μέλη της αποστολής καλωσόρισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ Γιώργος Καραλής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και τις δυνατότητες που παρέχει στους επισκέπτες της, καλύπτοντας ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε επισκέψεις στα τουριστικά θέρετρα όπως η Παραλία, η Ολυμπιακή Ακτή, ο Μακρύγιαλος, η Λεπτοκαρυά, ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, κ.ά., σε θρησκευτικά μνημεία όπως η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, το Προσκύνημα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Μηλιά, κ.ά., σε χώρους ιδιαίτερης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας όπως το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, η αρχαία Πύδνα, το Κάστρο του Πλαταμώνα καθώς και στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, παραδοσιακούς οικισμούς, το Ελατοχώρι, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, οινοποιείο και αμπελώνες στην περιοχή του Κίτρους, τις εγκαταστάσεις  και τον υγροβιότοπο των Αλυκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ