Skip to main content

Το σενάριο για την επιστροφή Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία

Τα ερωτηματικά για τις διαφοροποιήσεις Καμμένου και η πρόταση κατάργησης της στρατιωτικής θητείας από τον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις του Πάνου Καμμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε με το Σύμφωνο Συμβίωσης, πότε με την στράτευση γυναικών και τα στρατιωτικά Λύκεια, οφείλονται σε ιδεολογικούς λόγους, ή ετοιμάζεται με μικρά πηδηματάκια για επιστροφή στη Ν.Δ., και δημιουργεί αφορμές;

Βέβαια, πολύ θα ήθελε μια διάσπαση, οπότε ο Μεϊμαράκης θα πλειοδοτούσε για συνύπαρξη με τους ΑΝΕΛ, θα είχε και την ευλογία του Κώστα Καραμανλή. Αν και με τον Μητσοτάκη θα εύρισκε τρόπο να καλύψει την απουσία ιδεολογικής συγγένειας (εδώ με τον Τσίπρα τα βρήκε, στους φιλελεύθερους θα κολλήσει;) λόγω και της εξαιρετικής σχέσης που έχει με τον Κώστα Μητσοτάκη.

Κι ενώ ο Καμμένος την βγαίνει από αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ (τα μέτρα που προτείνει είναι «προοδευτικού» τύπου, εφαρμοσμένα στις σοβιετικές χώρες), έρχεται ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει ζήτημα κατάργησης ολοκληρωτικά της θητείας!

Ο Κώστας Ζαχαριάδης γράφει «Είναι ώρα, μετά από την δημοσιονομική εξισορρόπηση, να περάσουμε στην εθελοντική στράτευση ανδρών. Όλα τ’ άλλα είναι βήματα πίσω. Ευρώπη είμαστε!». Όλα τα «βρόμικα» μάς τα παρουσιάζουν για προοδευτικές κατακτήσεις, ενώ είναι απλώς εντολές των ισχυρών, τις οποίες υλοποιούν οι «προοδευτικοί». Αυτό που λέει ο «αριστερός» Ζαχαριάδης, είναι αυτό που επιμένει να κάνουμε η Τρόικα.

Δεν τον χρειαζόμαστε τον στρατό, λέει η Τρόικα, και αρχίζουν τα ύποπτα. Κατά ριπάς οι δηλώσεις των Ευρωπαίων για έξοδό μας από την Σένγκεν και την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού. Αναμφίβολα, όλη η ιστορία είναι αφενός η εγκατάλειψη της φύλαξης των συνόρων μας από τον ελληνικό στρατό και η ανάληψη του έργου από την Frontex (δηλαδή την μοιρασιά του Αιγαίου με τους Τούρκους) και αφετέρου…

… και αφετέρου την διάλυση των -όποιων- αμυντικών βιομηχανιών μας (χωρίς στρατό, όπως θέλει ο διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχαριάδης, τι να τις κάνουμε τις αμυντικές βιομηχανίες;). Κι έτσι ωραία και απλά, με πιέσεις από τους ξένους και «προοδευτικές» αρλούμπες από τους ημέτερους, η κάποτε εθνική κυριαρχία πάει περίπατο.

Και μια και μιλάμε για στρατιώτες, έχω μια απορία. Στις φωτογραφίες των νεκρών από την Συρία και Ιράκ, σχεδόν όλοι είναι χωρίς παπούτσια. Τι στην ευχή, ξυπόλητοι πολεμάνε; Κι αν τις παίρνουν για λάφυρο οι αντίπαλοι, γιατί οι αρβύλες των νεκρών είναι σε καλύτερη κατάσταση από των ζωντανών; (κάτι απορίες που έχω…)

Μεγάλος θόρυβος, μόλις βρέθηκε κείμενο με το οποίο οι τζιχαντιστές βάζουν «κανόνες» στο πώς να... βιάζουν τις σκλάβες! Ποια η πρωτοτυπία; Εμείς έχουμε αποδεχτεί τρία -μέχρι τώρα- τέτοια κείμενα που δίνουν οδηγίες στους πολιτικούς μας που να βιάζουν τους Έλληνες, και τόση φασαρία δεν κάναμε!

Είπε ο Λαβρόφ, ότι οι Ευρωπαίοι παραδέχονται πως η αντιπαράθεση με την Ρωσία είναι λάθος. Όμως, «άλλα λέμε μεταξύ μας, άλλα λένε δημοσίως», είπε. Είδες; Μόλις οι Ευρωπαίοι έμπλεξαν μ’ εμάς πήραν και τα χούγια μας. Πάλι δώσαμε τα φώτα στην Ευρώπη.