Skip to main content

Η τρόικα πιέζει για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Να μην υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου φέρεται να ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόϊκα κα

Να μην υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου φέρεται να ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόϊκα κατά την επίσκεψή της σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Οι ελεγκτές πέρασαν από «Ιερά Εξέταση» το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, με τη τη συνάντησή τους να διαρκεί περισσότερο από τρεις ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελεγκτές εκφράζουν την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, δέχθηκαν πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Οι ελεγκτές συναντήθηκαν και με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα, με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.