Skip to main content

Ο Κυριάκος στη ΔΕΘ:Το καρφί για ΑΠΕ, τα 3D γυαλιά και η τσικουδιά(vid)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στα περίπτερα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με εκθέτες και κοινό.

Για πάνω από τέσσερις ώρες περιήγηθηκε στα περίπτερα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε σήμερα το πρωί στην έκθεση.

Από τη βόλτα του προέδρου, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις αλλά και οι... μπηχτές. Περνώντας από το περίπτερο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ενώ του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ -ΜΠΕ να κάνει δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να σχολιάσει: «Πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα μέχρι σήμερα».

Σημειώνεται πως χθες σε ρεπορτάζ του το ΑΠΕ έκανε λόγο για ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, προκαλώντας φοβερές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιήγηση του στα περίπτερα της 83ης έκθεσης επισκεπτόμενος πρώτα το περίπτερο του Άρη (δείτε εδώ).

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers. Μάλιστα δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά. 

Ο κ. Μητσοτάκης έπειτα πήγε και στο περίπτερο του Ηρακλή, όπου του προσέφεραν μπλούζα της ομάδας με τον αριθμό «110», όσα και τα χρόνια από την ίδρυση του Ηρακλή (δείτε εδώ). 

Στη συνέχεια, περιεργάστηκε το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο που εκτίθεται στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. Μιλώντας μάλιστα με τους υπεύθυνους, σημείωσε ότι ετοιμάζει και μέσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τη συνολική προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το περίπτερο του ΑΠΘ όπου θαύμασε το μη επανδρωμένο αερόχημα που κατασκεύασαν οι φοιτητές. Λίγα βήματα πιο κάτω, παρατήρησε με προσοχή και το ρομπότ που έχει κατασκευάσει η ερευνητική ομάδα του ΠΑΜΑΚ. Μάλιστα πηγαίνοντας στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον περίμενε μια έκπληξη καθώς δύο φοιτητές τον υποδέχθηκαν παίζοντας κλασική μουσική με τα βιολιά τους.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε ακόμα με τη συνοδεία του Αμερικανού πρέσβη το περίπτερο που είναι αφιερεμώνο στη φετινή τιμώμενη χώρα, τις ΗΠΑ (δείτε εδώ). Με τη συνοδεία του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε διάφορα stands, είδε τα εκθέματα και συνομίλησε με εκπροσώπους των εταιρειών.

Έχοντας ήδη επισκεφθεί τα περίπτερα των Ηρακλή και Άρη, πέρασε και από το περίπτερο του ΠΑΟΚ όπου το υποδέχθηκαν ο Θοδωρής Ζαγοράκης αλλά και ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας  οποίος του ευχήθηκε να εγκαινιάσει τη νέα Τούμπα ως πρωθυπουργός. (δείτε εδώ).

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν παρέλειψε επίσης να περάσει και από το περίπτερο των start-uppers, στους οποίους μίλσε λέγοντας ότι η επιχειρηματικότητα είναι για τον ίδιο προσωπικά πολιτική προτεραιότητα (δείτε εδώ). Ακόμα πέρασε από το περίπτερο της ελληνικής αστυνομίας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με στελέχη του σώματος. 

Συνεχίζοντας τη βόλτα του, πέρασε από το περίπτερο του ομίλου των Παραπολιτικών όπου τον κέρασαν τσικουδιά και του ευχήθηκαν «Καλή απελευθέρωση». Αστειευόμενος, ο κ. Μητσοτάκης μόλις ήπιε την τσικουδιά, είπε ότι θα πάρει λίγη ακόμα μαζί του για τον δρόμο.

Τέλος, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με στελέχη και συναντήθηκε για λίγα λεπτά με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.