Skip to main content

Ιαπωνία: Συνέλαβαν και θανάτωσαν τρεις αρκούδες που είχαν εισβάλλει σε εργοστάσιο

Οι αρκούδες οδηγήθηκαν μακριά και θανατώθηκαν για να μην επιστρέψουν στην πόλη

Οι αρχές στην Ιαπωνία θανάτωσαν τρεις αρκούδες που είχαν μπει σε εργοστάσιο, σε επαρχιακή πόλη, περιστατικό που δείχνει ότι όλο και περισσότερο τα μεγαλόσωμα ζώα αφήνουν τα δάση και γυρνούν μέσα σε πόλεις.

Οι αρκούδες -μία ενήλικη και δύο μικρά- μπήκαν το πρωί της Τετάρτης σε εργοστάσιο στην πόλη Μισάτο στην επαρχία Ακίτα. Στην ευρύτερη περιοχή είχαν γίνει και άλλες αναφορές για την παρουσία αρκούδων, αναφέρει ο Guardian.


Αμέσως έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί και πολίτες που προσπάθησαν να διώξουν τις αρκούδες από τον χώρο. Τελικά το πρωί της Πέμπτης και οι τρεις αρκούδες βγήκαν και παγιδεύτηκαν μέσα στα κλουβιά που είχαν στήσει οι αρχές.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρκούδες οδηγήθηκαν μακριά και θανατώθηκαν για να μην επιστρέψουν στην πόλη και απειλούσουν τους πολίτες.

Στην επαρχία έχει αυξηθεί ο αριθμός των αρκούδων και ζητούν, μεταξύ άλλων από την κεντρική κυβέρνηση, να αλλάξουν οι νόμοι για την προστασία της άγριας φύσης και να επιτραπεί και πάλι το κυνήγι σε αστικές περιοχές.

Στην Ακίτα έχουν καταγραφεί 30 περιπτώσεις επιθέσεων από αρκούδες μέσα στο 2023, που είναι αριθμός ρεκόρ. Όλο και περισσότερες επιθέσεις καταγράφονται σε αστικές περιοχές.

Τα θηλαστικά κατεβαίνουν από τα δάση γιατί δεν βρίσκουν αρκετά κουκουνάρια που είναι η βασική τους τροφή. Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μην αφήνουν σκουπίδια και ζητούν από τους περιπατητές να έχουν ειδικό σπρέι για να διώχνει τα ζώα.