Skip to main content

Οι δωρεάν...εξαγωγές δοντιών από Μπαχτσελί και η ρωσοποίηση της Κύπρου

Οι μονιμοποιήσεις των εκλεκτών του κόμματος, η αλβανική υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, η απόφαση του ΣτΕ για ΕΦΚΑ και τα τουρκικά προβοκάτσια

Η είδηση φέρει την κυβέρνηση και το κόμμα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, επειδή ήρθε η ώρα για την πώληση του 40% της ΔΕΗ, με τους συνδικαλιστές να βρίσκονται υπ' ατμόν για κλιμάκωση κινητοποιήσεων τις επόμενες εβδομάδες και τους βουλευτές να ψηφίζουν τεμαχισμό στα περιουσιακά στοιχεία της Επιχείρησης, ενώ ήσαν αυτοί που βρίσκονταν δίπλα στους συνδικαλιστές αρνούμενοι πώληση της ΔΕΗ.

Τώρα "λούζονται" όσα κατηγορούσαν, αλλά μάλλον θα μείνει μόνον ο θόρυβος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τους αγαπημένους και ευνοημένους [εν μέσω κρίσης με καφέ και σάντουιτς για πρωινό, δηλαδή αύξηση 180 ευρώ]. Κάτι θα βρει για να τους μονιμοποιήσει, όπως και με την Cosco, με τα ίδια προνόμια που έχουν τώρα. Οι εκλεκτοί του κόμματος, σε κανένα αριστερό καθεστώς δεν υπέφεραν.

Πώς μας δουλεύουν όλοι, τελικά… Το αυτονόητο που έπρεπε να κάνουν οι Αλβανοί, εδώ και δεκαετίες, το παρουσιάζουν -και το δέχεται η Ελλάδα- ως προσφορά στην ελλιποβαρή για μας συμφωνία. Ενέκριναν τη δημιουργία νεκροταφείων για τους 8.000 σχεδόν πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στον πόλεμο του 1940 [οι Ιταλοί τα δημιούργησαν αμέσως με τη λήξη του πολέμου] και έδωσαν αλβανική υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Και αυτά μπήκαν από τους Αλβανούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ως κινήσεις καλής θέλησης της αλβανικής κυβέρνησης, ενώ σε μία πολιτισμένη χώρα αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να είχαν αυτονόητα επιλυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. [Πάντως δεν κατάλαβα, γιατί ήταν σημαντική η παραχώρηση αλβανικής υπηκοότητας στον κ. Αναστάσιο, και την δέχθηκε με τόση συγκίνηση και ευγνωμοσύνη].

Δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνετε στα Σκόπια για φτηνούς οδοντίατρους. Ο Μπαχτσελί προσφέρθηκε να μας κάνει δωρεάν εξαγωγές. Αν δεν είμαστε καλά παιδιά, είπε, θα μας ξεριζώσει τα δόντια. Δεν είπε όμως τίποτε για εμφυτεύσεις. Ίσως, στην άλλη ομιλία του.

Δεν άρεσε η απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, και ήρθε αμέσως η εκβιαστική απειλή, περί πολιτικών σκοπιμοτήτων στην λήψη της. Αν οι κυβερνητικοί υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης όταν δεν εξυπηρετούν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, χειραγωγούνται, θα πρέπει να πιστέψουμε κι εμείς το ίδιο για τις αποφάσεις που ευνοούν την κυβέρνηση. Ότι είναι χειραγωγημένες από το κόμμα.

Ποια τουρκοποίηση της Κύπρου; Για ρωσοποίηση μιλάμε πλέον. Ανεπισήμως οι Ρώσοι στην Κύπρο υπολογίζονται σε 100.000, επισήμως κάτι λιγότερο. Χιλιάδες Ρώσοι έχουν ήδη αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα, κράτους μέλος της ΕΕ., ίδρυσαν και κόμμα, και έβαλαν εμπρός για Ευρωβουλή και τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν συσταθεί δέκα προανακριτικές επιτροπές για να διερευνήσουν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης. Όλες συγκροτήθηκαν στο όνομα της "κάθαρσης" κι όλες κατέληξαν στα "βράχια" της επικοινωνιακής πολιτικής καθώς σε καμία περίπτωση, πλην του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν διαπιστώθηκαν ποινικά αδικήματα υπουργών.

Ποιος θα μου δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση; Σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του Άσαντ προχωρούν νικηφόρα, τι όφελος έχουν από μια επίθεση με χημικά, που θα στρέψει τους πάντες εναντίον της κυβέρνησης; Χωρίς να αποκλείεται να είναι δράστης κάποιος διοικητής μονάδας, εν αγνοία του Άσαντ -τους ελέγχει άραγε όλους;-, γιατί δεν ψάχνουν για προβοκάτσια των Τούρκων, που έχουν άλλωστε επίδοση σ’ αυτήν;