Skip to main content

Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1ο Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης

Ιδρύθηκε το πρώτο Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης της χώρας στη Θεσσαλονίκη, που έχει ως αποστολή την παροχή εκπαίδευσης στους εργαζόμενους της λιμενικής βιομηχανίας και της ναυτιλίας.

Ιδρύθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης της χώρας, που έχει ως αποστολή την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους εργαζόμενους της λιμενικής βιομηχανίας και της ναυτιλίας γενικότερα.

Το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» θα έχει έδρα του το λιμένα Θεσσαλονίκης με προοπτική ίδρυσης παραρτημάτων σε τουλάχιστον δύο άλλα λιμάνια της Ελλάδας, ενώ η  εκπαιδευτική του δραστηριότητα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2012.

Επιπλέον, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του «Εξάντα» στο κτήριο διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε, με πρόεδρο τον κ. Στυλιανό Αγγελούδη, επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Το ΔΣ συζήτησε τον προγραμματισμό δράσης και το επιχειρησιακό σχέδιο του Ινστιτούτου για το έτος 2012 και εξέλεξε ομόφωνα ως Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου τον Δρ. Γεώργιο Βαγγέλα (Διδάκτωρ Οικονομικής και Διοίκησης Λιμένων).

Σημειώνεται ότι τις υπόλοιπες θέσεις του ΔΣ καταλαμβάνουν οι κ.κ Αριστείδης Χαλάτσης (εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας), Χρήστος Σκεύας (Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης), Γεώργιος Τσικνάκης (Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου), Ιωάννης Πρίγκος (Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Βόλου), Γεώργιος Καστελλάνος (Εκτελεστικός Διευθυντής Ένωσης Λιμένων Ελλάδος), Γεώργιος Γεωργακόπουλος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος).