Skip to main content

Ηγουμενίτσα: Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Ιταλία μέσα από κρύπτη φορτηγού

Οι δύο νεαροί αλλοδαποί είχαν πληρώσει από 7.000 ευρώ έκαστος ώστε να περάσουν στην Ιταλία

Να περάσουν στην Ιταλία κρυμμένοι σε ειδική κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν δύο Ιρακινοί μετανάστες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπως διαπίστωσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, όπως και οι διακινητές τους ένας Ιρακινός και ένας Έλληνας.

Σε όχημα που Λιμενικοί παρακολουθούταν έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, ο 52χρονος Ιρακινός διακινητής ξεκίνησε από την Αθήνα, έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε τους δύο ομοεθνείς του ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε σπίτι του 48χρονου συνεργού του.

Στο σημείο μετέβη φορτηγό, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τα δύο άτομα στο και τα έκρυψαν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας κατόπιν υπόδειξης των στελεχών της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διαπιστώθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Γραφείου ΠΟΔΙΝ/Κ9 της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας η ύπαρξη των προαναφερθέντων στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός.

Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Οι εν λόγω αλλοδαποί πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης η αρμόδια αρχή του Λιμενικού προβαίνει σε συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία των μέχρις στιγμής στοιχείων και δεδομένων, διερευνώντας την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων εμπλεκομένων συνεργών.

Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και η τυχόν συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, ιδίας ή παρόμοιας εγκληματικής δραστηριότητας.