Skip to main content

Ινφαντίνο: Απαράδεκτα τα επεισόδια στην Τουρκία, η βία δεν έχει θέση στο άθλημα

Τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα της Τράμπζονσπορ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Conference League, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της FIFA

Τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει τα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τουρκία, μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Τράμπζονσπορ και τη Φενέρμπαχτσε. Όπως ήταν αναμενόμενο η αντίδραση της FIFA ήταν άμεση με τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου έπειτα από παρέμβασή του να καταδικάζει τα θλιβερά γεγονότα που σόκαραν τον πλανήτη.

Αναλυτικά όσα είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Η βία που παρατηρήθηκε μετά τον αγώνα της τουρκικής Süper Lig μεταξύ της Τραμπζονσπόρ και της Φενέρμπαχτσε είναι απολύτως απαράδεκτη, εντός ή εκτός γηπέδου, δεν έχει θέση στο άθλημα ή την κοινωνία μας.

Το έχω ξαναπεί, και θα το ξαναπώ – χωρίς εξαίρεση, στο ποδόσφαιρο, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ασφαλείς για να παίξουν το παιχνίδι που φέρνει τέτοια χαρά σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Καλώ τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι αυτό γίνεται σεβαστό σε όλα τα επίπεδα και οι δράστες των συγκλονιστικών γεγονότων στην Τραπεζούντα να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».