Skip to main content

Ιωάννινα: Στο εδώλιο 25 φοιτητές για τα επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου το 2020

Η δίκη έχει οριστεί για τις 19 Μαρτίου

Την Τρίτη 19 Μαρτίου αναμένεται να αρχίσει η δίκη για τα επεισόδια που συνέβησαν κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στα Ιωάννινα τον Νοέμβριο του 2020.

Τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν ως πρωτοφανή για την περιοχή, με τραυματίες, προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών.

Διαβάστε σχετικά: Πολυτεχνείο-Ιωάννινα: Καταγγελίες για τραυματισμό 6 φοιτητών από τα ΜΑΤ

Είκοσι πέντε φοιτητές είναι κατηγορούμενοι με την Επιτροπή Υπεράσπισής τους να ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Χτυπούν τη Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία:καταστρατηγούν το άρθρο 16, ανοίγουν τις πόρτες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακριβό εμπόρευμα. Φορολογούν τους πάντες, εκτός από τους πλούσιους. Καταδικάζουν τους αγρότες στην ανέχεια. Δεν κάνουν τίποτα για την ακρίβεια η οποία κατατρώει το λαϊκό εισόδημά. Ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς εμπλέκοντάς μας σε πολέμους, αντί να διορίζουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και να ενισχύουν τους μισθούς.

Η μοναδική λύση βρίσκεται στους αγώνες, στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους σημερινούς αγώνες των φοιτητών, αγροτών και εργαζομένων. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε κάθε αγωνιστή που διώκεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται συγκέντρωση αλληλεγγύης την ίδια ημέρα στις 9.00 το πρωί έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.