Skip to main content

Οργή των κατοίκων για την παρέμβαση της Αστυνομιας στα Διαβατά (vids)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και απομάκρυναν κατοίκους που διανυκτέρευαν έξω από τις εγκαταστάσεις - Συγκεντρώνονται κάτοικοι της περιοχής

Την περιφρούρηση του περιβάλλοντα χώρου στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων και Μεταναστών, ενέτειναν σήμερα νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προς αποφυγή νέας εισβολής από τους κατοίκους της περιοχής των Διαβατών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εγκατασταθεί περιμετρικά της περίφραξης, αλλά και εντός της, αποκόπτωντας εντελώς την πρόσβαση στο σημείο, ούτως ώστε να συνεχιστούν ανεμπόδιστα οι εργασίες των συνεργείων του στρατού. Μάλιστα, απομάκρυναν μία ομάδα κατοίκων που διανυκτέρευε έξω από το ανενεργό στρατόπεδο.

«Μέσα σε τρία λεπτά έγινε όλη η επιχείρηση. Μόλις είχα φέρει φαγητό. Ήμασταν μόνο 7 άτομα στην πύλη του στρατοπέδου ως ομάδα περιφρούρησης. Η περιοχή γέμισε αστυνομικούς, περιπολικά και κλούβες. Όλα τελείωσαν γρήγορα χωρίς να ανοίξει μύτη. Μας έπιασαν στον ύπνο...», ανέφερε κάτοικος του δήμου Δέλτα στο politesoraiokastrou.gr. 

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε -σύμφωνα με τους κατοίκους- περίπου στις 5 τα ξημερώματα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ο χώρος περιμετρικά του στρατοπέδου είχε αποκλειστεί από τις κλούβες της αστυνομίας.

Στο σημείο έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται δεκάδες περίοικοι για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα νέα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν στον αγώνα τους κατά της δημιουργίας του Κέντρου.

Δείτε τις αντιδράσεις για την αστυνομική επέμβαση:

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 13:00, οι κάτοικοι των παρακείμενων στο στρατόπεδο περιοχών προέβησαν σε αποκλεισμό της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον κεντρικό δρόμο των Διαβατών.

Πηγή βίντεο: Politesoraiokastrou.gr