Skip to main content

Ισπανία: Στις 19 Μαρτίου η απόφαση για προσωρινή αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες

Είναι η τέταρτη φορά που η υπεράσπιση του πρώην αμυντικού αιτείται προσωρινή αποφυλάκιση

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης θα αποφασίσει την Τρίτη 19 Μαρτίου εάν θα παρέχει προσωρινή αποφυλάκιση στον Ντάνι Άλβες, σε μια ακρόαση που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, είναι η τέταρτη φορά που η υπεράσπιση προσέφυγε ζητώντας αυτού του είδους το μέτρο, το οποίο προηγουμένως είχε απορριφθεί υπό τον φόβο ότι ο πρώην αμυντικός -μεταξύ άλλων-της Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους και της Παρί σεν Ζερμέν θα διαφύγει στη Βραζιλία.

Ο 40χρονος Βραζιλιάνος καταδικάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου από δικαστήριο της Βαρκελώνης σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση, καθώς και να πληρώσει 150.000 ευρώ στο θύμα του, για τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας τον Δεκέμβριο του 2022 σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης, ενώ η εισαγγελία είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης πενταετή εποπτευόμενη αποφυλάκιση στον πρώην διεθνή Βραζιλιάνο μετά την αποφυλάκισή του και απαγόρευση προσέγγισης του θύματός του για εννιάμισι χρόνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα γεγονότα έλαβαν χώρα τη νύχτα της 30ης προς 31η Δεκεμβρίου 2022, ενώ ο Ντάνι Άλβες βρισκόταν με έναν φίλο του σε VIP χώρο του νυχτερινού κέντρου Sutton στη Βαρκελώνη, μετά την επιστροφή του από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής πρόσφερε σαμπάνια στο θύμα, τον ξάδερφό της και μια φίλη της και στη συνέχεια την κάλεσε να τον ακολουθήσει σε ένα διπλανό δωμάτιο με τουαλέτα.

Εκεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είχε «βίαιη συμπεριφορά» απέναντι στη νεαρή γυναίκα, η οποία βίωσε «κατάσταση αγωνίας και τρόμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ