Skip to main content

Ιστορική ποδηλατοδρομία την Κυριακή στον Δ. Κορδελιού - Ευόσμου

Το ραντεβού για την ιστορική ποδηλατική διαδρομή είναι την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Ευόσμου, έξω από το Δημαρχείο.

Την πρώτη ιστορική ποδηλατική διαδρομή - ξενάγηση στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποιεί η ομάδα «Διαλόγου», σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ομάδας πολιτών, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν με ποδήλατα, με κατεύθυνση συγκεκριμένα σημεία του δήμου που έχουν την δική τους ιστορία.

Στη δημοτική ενότητα του Ευόσμου, θα γίνει στάση στην Εκκλησία του Αγίου Αθανάσιου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου επί της 28ης Οκτωβρίου, στο Προσφυγικό Σπίτι στη γωνία των οδών Κασσάνδρου και Κολοκοτρώνη.

Στη δημοτική ενότητα Ελευθέριου – Κορδελιού, θα σταθούν στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μουσείο Σιδηροδρόμων, στο Ινδικό Νεκροταφείο και, τέλος, στο Στρατόπεδο Ζιάκα.

Το ραντεβού είναι την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Ευόσμου, έξω από το Δημαρχείο. Είναι καλό τα μικρά παιδιά να συνοδεύονται από γονέα ή κάποιον ενήλικα.

Η ιδέα της «ιστορίας σε ρόδες» ανήκει στους Χατζηκυριακίδη Κυριάκο και την Ευστρατία Τσαπανίδου.

Φωτογραφία αρχείου